Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κυβερνητική κάλυψη της προβοκάτσιας: Παίζουν με το παρακράτος



Απετράπη εισβολή στη Βουλή, διακοπή της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο και χρεωκοπία της χώρας, δηλώνει ο Χρ. Παπουτσής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την αστυνομική βαρβαρότητα και τους προβοκάτορες

* Νέοι άθλιοι υπαινιγμοί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ



Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των μαζικών, ειρηνικών διαδηλώσεων και η τρομοκράτηση λαού και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και να παραμείνει στην εξουσία η ετοιμόρροπη κυβέρνηση, αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να αποδοκιμάσουν τη συνεργασία της αστυνομίας με ακροδεξιούς μασκοφόρους και, αντιθέτως, δικαιολόγησαν πλήρως τις αστυνομικές αγριότητες εις βάρος των διαδηλωτών υποστηρίζοντας ότι απετράπη εισβολή στο Κοινοβούλιο και χρεωκοπία της χώρας. Προφανώς κάτι τέτοιο δικαιολογούσε και τη χρήση τανκς, για την οποία είχε προειδοποιήσει ο Θ. Πάγκαλος.

Βρισκόμαστε ενώπιον της "νέας μνημονιακής δημοκρατίας" παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας. "Μυρίζει παρακράτος" δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς. Ο υπουργός είναι "ή αφελής ή συγκαλύπτει" σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα.



Η πλατεία ήταν και πάλι γεμάτη

Είναι εντυπωσιακό, αξιοθαύμαστο και ενθαρρυντικό: Λίγες ώρες μετά τον σαρωτικό βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων στην πλατεία της δημοκρατίας, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν χθες το απόγευμα να δώσουν το "παρών" και να απαντήσουν στον αυταρχισμό των εξουσιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: