Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο απολογισμός της ΓΑΔΑ για το τελευταίο διήμερο

Τον δικό της απολογισμό για τα επεισόδια των δύο τελευταίων ημερών έδωσε χθες και η ΓΑΔΑ, χωρίς βέβαια ουδεμία αναφορά ή δικαιολογία για τις επιδρομές των αστυνομικών των ΜΑΤ και της Δέλτα σε σημεία χωρίς επεισόδια, όπως το σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι.

Αφού αναφέρονται στις ομάδες ατόμων που είχαν παρεισφρήσει στις συγκεντρώσεις και τις πορείες και στη δράση τους, κάνουν λόγο για χρήση από τα άτομα αυτά συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων, μεγάλο αριθμό καπνογόνων και πυροσβεστήρων κόνεως που εκτόξευαν για να περιορίσουν το οπτικό πεδίο των αστυνομικών.

Ανακοινώθηκε επίσης από τη ΓΑΔΑ πως κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 131 αστυνομικοί (82 την Τρίτη και 49 την Τετάρτη). Ο απολογισμός των ζημιών περιλαμβάνει φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις 2 ξενοδοχείων, 8 καταστημάτων, 3 τραπεζών και 1 Ιερού Ναού, φθορές σε 1 περίπτερο και 2 οχήματα τύπου VAN ιδιωτικών εταιρειών.

Συνολικά προσήχθησαν 75 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον 38 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον η ΓΑΔΑ αναφέρεται σε συμβάν στη Λ. Αμαλίας κατά το οποίο εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης αστυφύλακας με πολιτικά που πλησίαζε τη Βουλή για εκτέλεση ένστολης διατεταγμένης υπηρεσίας στον περίβολό της. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο αστυφύλακας καταδιωκόμενος κατέβηκε στον υπόγειο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου του απέσπασαν σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο είχε το υπηρεσιακό του πουκάμισο, παντελόνι, πηλήκιο, ζώνη, αστυνομική ράβδο και δύο γεμιστήρες των δέκα φυσιγγίων.

Ο αστυφύλακας παρέμεινε στον σταθμό και, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: