Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τέσσερις δικογραφίες για το όργιο κρατικής βίας και τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.



Σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες αποτυπώνεται το όργιο της αστυνομικής βαρβαρότητας και της αντιδημοκρατικής εκτροπής που έζησαν χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη στο Σύνταγμα κατά του Μεσοπρόθεσμου. Κατηγορίες οι οποίες προς το παρόν είναι κατά παντός υπευθύνου της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να προσωποποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Χρειάστηκαν οι επώνυμες καταγγελίες του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θ. Πελεγρίνη, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου και τα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών για να "δει" επιτέλους η τυφλή δικαιοσύνη το όργιο κρατικής βίας και αυθαιρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που "έπνιξε" επί δύο ημέρες στα δηλητηριώδη χημικά τις διαδηλώσεις και έσπασε στο ξύλο δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες.

Ήδη έχουν σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι κατηγορίες για:

* Παράλειψη σύλληψης οπλοφορούντων. Η κατηγορία αφορά βίντεο που προκλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ που έδειχνε άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα και λοστούς στα χέρια να... περιθάλπονται από αστυνομικούς στο προαύλιο της Βουλής

* Παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου με βάση τις καταγγελίες Πελεγρίνη. Ο πρύτανης με επιστολή του στον πρωθυπουργό την οποία κοινοποίησε στον Άρειο Πάγο είχε καταγγείλει "την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών".

* Χρήση χημικών, με βάση τις καταγγελίες Λουράντου. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ με δηλώσεις του είχε αναφερθεί στην εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στο Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς και στις δυσκολίες να παραδοθούν φάρμακα στο ιατρείο που είχε δημιουργηθεί εντός του σταθμού. Αντίστοιχες καταγγελίες για τα χημικά είχε κάνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

* Σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: