Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων

Σε 3ωρη συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τοπική αυτοδιοίκηση, κηρύσσοντας την 13η Ιουλίου πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε απάντηση στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στον τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν 3ωρη συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, από τις 10:00 το πρωί έως και τις 13:00 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στους δημοσίους υπαλλήλους, με το οποίο «καταργείται ο δημόσιος-κοινωνικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων».

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προχωρά σε 2ωρη στάση εργασίας σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας από τις 12:00 έως και τις 14:00, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ. Στις 14:00 έχει προγραμματίσει επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με 4ωρη στάση εργασίας από τις 08:00 το πρωί απαντούν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τέλος, οι «Αόρατοι» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» πραγματοποιούν στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Η ΜΚΟ χαρακτηρίσει το μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «άδικο και αντισυνταγματικό».

Οι «Αόρατοι» σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «Διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και μη βίαια ενάντια στην οικονομική βία που δεχόμαστε ως άτομα και ως κράτος. Γιατί καθιστική;
- Επειδή δε μας εκφράζουν ο φανατισμός και η επιθετικότητα των ως τώρα πορειών
- Επειδή δε μας εκφράζουν τα επιθετικά, χωρίς φαντασία και συχνά άκαιρα συνθήματα
- Επειδή η διαμαρτυρία δεν είναι για εκτόνωση, αλλά για δράση
- Επειδή δε μας εκφράζει η βία, από όπου κι αν προέρχεται, είτε στοχεύει ανθρώπους, είτε κτίρια κι αυτοκίνητα».

Παράλληλα, ο «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία» οργανώνει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία κ.ά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: