Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Τσίπρας: Από μία κλωστή κρέμονται κυβέρνηση και μνημόνιο

«Από μία κλωστή» δήλωσε ότι κρέμονται κυβέρνηση και μνημόνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλί του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο για την δημιουργία ενός σχεδίου δράσης του κόμματος έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Αλέης Τσίπρας έκανε λόγο για «εμπαιγμό» από τις αποφάσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της Τράπεζας της Πειραιώς για εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ τόνισε ότι «εξαγοράζει τη συμμετοχή του δημοσίου στον τραπεζικό τομέα με χρήματα του ίδιου του κράτους». «Πρόκειται για ένα έγκλημα απέναντι στο δημόσιο πλούτο και συμφέρον», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το δημόσιο έχει κηρύξει μία άτυπη στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί τίποτα.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές επισήμανε ότι σε αυτές πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση πολιτών απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα. «ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να στηρίξουν εκείνους τους συνδυασμούς που προωθούν την αριστερή ριζοσπαστική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση», δήλωσε και σημείωσε ότι τα σχήματα που θα υποστηριχθούν σε περιφερειακό επίπεδο πρέπει να ανακοινωθούν έως τα τέλη Αυγούστου.

Σχετικά με τα εσωτερικά του κόμματος δήλωσε ότι «περνάμε περίοδο ανασυγκρότησης στο κόμμα και το συμμαχικό σχήμα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα τραύματα και να προχωρήσουμε μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: