Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ψήφος με το... στρέμμα!

* Σε μερική αναδίπλωση για τη δόμηση στις περιοχές Natura αναγκάστηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη μετά την εξέγερση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους σιγόνταραν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

* Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ): Τουριστικο real estate και εκτός σχεδίου δόμηση απειλούν τις περιοχές

Σε μερική οπισθοχώρηση οδήγησαν την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη οι αντιδράσεις του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αποτέλεσμα να υπονομευθεί η αρχική ρύθμιση που απαγόρευε τη δόμηση στις περιοχές Natura σε οικόπεδα κάτω των 10 στρεμμάτων. Για το θέμα έγινε σύσκεψη και στο Μέγαρο Μαξίμου, που κατέληξε σε νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι σημερινοί ιδιοκτήτες οικοπέδων 4 στρεμμάτων σε περιοχές Natura θα μπορούν να χτίσουν όποτε θέλουν.

Στο πλευρό των "οικοπεδοφάγων" του ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ., η οποία άλλωστε ως κυβέρνηση είχε δείξει ανάλογες προθέσεις εις βάρος του περιβάλλοντος, αλλά και ο ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα ανακάλυψε ότι πέφτει η αξία των μικροϊδιοκτησιών.

Στον αντίποδα της περιβαλλοντοκτόνου συναίνεσης η εισιγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη τόνισε ότι η εκτός σχεδίου δόμηση και το τουριστικό real estate απειλούν τις περιοχές Natura, καταψήφισε όμως το νομοσχέδιο, διότι "παρά τις καλές στιγμές του, πρακτικά είναι ανεφάρμοστο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: