Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας στοχοποιεί το πανεπιστημιακό άσυλο και όχι της πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας. Προφανώς και δεν την ενοχλούν οι πολιτικές που στερούν οποιαδήποτε προοπτική από την νεολαία και την κοινωνία, αλλά η δυνατότητα που δίνει το άσυλο στους κοινωνικούς αγώνες να αναπτύσσονται απέναντί τους.

Στοιχιζόμενη στην επιχείρηση συκοφάντησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ στηρίζεται σε μια παραφιλολογία που συντεταγμένα αναπαράγεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους παρατρεχάμενους της. Περί δήθεν καταστροφών του κτιρίου και παρακώλυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιείται για καμιά εκπαιδευτική δραστηριότητα. Η σημερινή απόφαση της κοσμητείας για άρση του λοκ άουτ κάνει όλη αυτήν την βασισμένη σε ψέματα επιχειρηματολογία να καταρρέει. Αντίθετα, κάνει την ΟΝΝΕΔ και την φοιτητική παράταξη που πρόσκειται σε αυτή υπόλογη τόσο για τον πόλεμο λάσπης που εξαπέλυσε όσο και για την υπαναχώρησή της από την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Νομικής.

Η πρόταση για κατάργηση του ασύλου δεν έχει σκοπό παρά να κάνει το πανεπιστήμιο έναν αποστειρωμένο κοινωνικό χώρο, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα υποβαθμίζουν ζωές και δικαιώματα ανενόχλητες από συλλογικές διαδικασίες. 'Εντάσσεται σε μια ρητορεία που μέσα στην κρίση θέλει να απονομιμοποιήσει τους αγώνες, να στοχοποιήσει οποιοδήποτε άλλον για την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση εκτός από τους πραγματικούς υπαίτιους. Το άσυλο είναι σήμερα υπόθεση όλων όσοι διεκδικούν μια κοινωνία με στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα. Όσοι οραματίζονται μια κοινωνία ισοπεδωμένη να ξέρουν ότι δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: