Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμος ως το Πάσχα ο Σταθμός του ΚΕΘΕΑ

arta

Μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ στην Άρτα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έβαλαν τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης που συνήλθαν σε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Με την ευκαιρία της συνάντησης έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο Δ.Σ. το οποίο έγινε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Άρτας Ιγνατίου συμμετείχαν και οι νέοι αιρετοί άρχοντες του τόπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς και ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης οι οποίοι ενημερώθηκαν επί των θεμάτων από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Θεόδωρο Οικονομίδη.

Οι φορείς αναγνώρισαν ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι μεγάλο στην περιοχή και μετέφεραν τη βούλησή τους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Κέντρου Πρόληψης, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στον τομέα της πρόληψης.

Στη συνάντηση κλήθηκε και έλαβε μέρος και ο υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων Ιωάννη Παπαχρήστου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την εφαρμογή του «Καλλικράτη» ενώ προγραμματίστηκε και η Γενική Συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης η οποία θα γίνει στα μέσα Μαρτίου στην κατεύθυνση και της αλλαγής του καταστατικού.

Στη συνάντηση όπως είπε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Άρτας Θ. Οικονομίδης, ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις που ρυθμίζουν το θέμα της συμμετοχής των νέων Δήμων στην καινούργια προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων για τις προσπάθειες οι οποίες έχουν γίνει και έχουν προχωρήσει σε αρκετό βαθμό σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη, για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στην Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: