Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τη χαριστική βολή στη δημιουργία πάρκου στο Ελληνικό δίνουν κυβέρνηση και Μνημόνιο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έφερε στην Ευρωβουλή με ερώτησή του ο Ν. Χουντής.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του αναφέρει ότι, όπως προκύπτει από το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας κατ’εφαρμογή του Μνημονίου, περιλαμβάνεται η «αξιοποίηση» των 5.500 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, «με ενδεικτικές χρήσεις τις "εμπορικές, επαγγελματικές, τουριστικές και δραστηριότητες αναψυχής", "εγκαταλείποντας οριστικά κάθε ιδέα για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου».

Παράλληλα συνδέει το γεγονός με την επιδείνωση της περιβαλλοντικής κατάστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης με τα επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα και τονίζει τη σημασία που θα έχει η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό στη «βελτίωση της αναλογίας πρασίνου ανά κάτοικο, αλλά και συνολικότερα στην ποιότητα του αέρα στο λεκανοπέδιο Αττικής».

Τέλος καλεί την Κομισιόν να «ζητήσει άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τη τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού προτείνοντας τη δημιουργία πάρκου για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης στην πόλη της Αθήνας» τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αξιοποίηση», σε μια πόλη σαν την Αθήνα "η δημιουργία και άλλων εμπορικών, οικιστικών και επαγγελματικών χρήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: