Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Φ. Κουβέλης απορρίπτει την πρόταση για αντιμνημονιακό μέτωπο

Αρνητικός στην πρόταση για κοινή δράση της ευρύτερης αριστεράς ενάντια στο Μνημόνιο εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης ενώ απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στους Οικολόγους Πράσινους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση που διατύπωσε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής για συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου αριστερών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε λόγο για “ασκήσεις επί χάρτου” και για διαφορές που δεν επιτρέπουν τη συνύπαρξη της αριστεράς. “Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακούει αυτά που λέγονται, πορευόμαστε στη βάση των δικών μας πολιτικών επιλογών”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, στην κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες οι τοπικές κινήσεις Οικολόγων Πράσινων και Δημοκρατικής Αριστεράς στους Αγίους Αναργύρους, ο Φ. Κουβέλης απηύθυνε πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης στους Ο.Π. “μέσα στα κινήματα, στα αυτοδιοικητικά σχήματα, στις κινήσεις πολιτών”, όπως είπε, και πρότεινε τη δημιουργία ενός μόνιμου Φόρουμ Διαλόγου από στελέχη των δύο κομμάτων με στόχο να προχωρήσουν οι προγραμματικές αναζητήσεις και κοινές δράσεις. “Όλοι μας θα πρέπει να δούμε την ανάγκη μιας πλατιάς πολιτικής συμμαχιών, που να δημιουργήσει ένα ισχυρό πόλο της σύγχρονης αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας” σημείωσε στον χαιρετισμό του, μιλώντας για την ανάγκη ανατροπών στο πολιτικό σύστημα, καθώς και για μια εναλλακτική λύση στην κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Και πρόσθεσε: “Έχουμε ανάγκη από νέες συνθέσεις, νέα μείγματα πολιτικών και ανακατατάξεις. Η ΔΗΜ.ΑΡ. σταθερά υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε ανάγκη να υπερβούμε το παραδοσιακό κομματικό σύστημα”.

"Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πράγματα μαζί" σχολίασε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (ΝΕΤ) αναφερόμενος στην πρόταση Τσίπρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αριστερά πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της και να απορρίψει προτάσεις για έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: