Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κλείνουν το λιμάνι για τη «Δωδώνη»

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση του χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας της «Δωδώνης».

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου του αποκλεισμού θα συζητηθούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο Γαρδίκι της Παραμυθιάς.
Οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου και το Σωματείο Εργαζομένων στη «Δωδώνη» πραγματοποίησαν πριν από μια εβδομάδα συγκέντρωση σε αίθουσα συνεδριάσεων της Ηγουμενίτσας παρουσία και του δημάρχου Γιώργου Κάτσινου αλλά και περιφερειακών συμβούλων. Εκεί ξεκαθαρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι οι φορείς αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της κτηνοτροφίας και μιας ολόκληρης περιφέρειας. «Η λύση του ιδιοκτησιακού περνά μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων και βρίσκεται προς την κατεύθυνση της μεταβίβασης της εταιρίας στους φυσικούς της φορείς, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στο πλαίσιο της προστασίας της διατροφικής αλυσίδας μέσω της παραγωγής αγνών ποιοτικών προϊόντων» επαναλαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι. Επιμένουν δε ότι επιδίωξή τους είναι η τήρηση των καταστατικών δεσμεύσεων λειτουργίας της «Δωδώνης» που αποσκοπούν στη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου. Για άλλη μια φορά δηλώνουν προς την Αγροτική Τράπεζα ότι αυτή πρέπει να αφήσει απέξω «τους σχεδιασμούς της κάθε σκέψη για ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: