Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού

Το ακριβές ποσό και ποσοστό της υστέρησης που παρουσιάζουν τα έσοδα σε σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού για τους 2 πρώτους μήνες τους 2011 ζητάει να μάθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, επικαλείται και το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody's προέβαλε ως αιτία για την υποβάθμιση της χώρας τη σημαντική και συνεχιζόμενη υστέρηση στη συλλογή των εσόδων προγραμματισμένων σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό από πλευράς του ελληνικού δημοσίου.

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως κατά το πρώτο δίμηνο του 2011, σημαντική υστέρηση στα έσοδα, της τάξης του 10%, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα σταθερότητας στο σύνολο του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει:

1. "Πού οφείλεται και ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το εκτεταμένο φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
2. Πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το ποσό των εσόδων που αδυνατεί να εισπράξει.
3. Αν σκοπεύει να προχωρήσει και σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, κοινωνικών παροχών ή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για να αντιρροπήσει την πίεση από τα μειωμένα έσοδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: