Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αλ.Τσίπρας: Η χώρα οδηγείται βήμα - βήμα σε τραγωδία

Η τραγική αποτυχία του Μνημονίου είναι πια αδιαμφισβήτητη, τόνισε από την Τρίπολη χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι "η χώρα οδηγείται βήμα - βήμα σε τραγωδία, ελεγχόμενη ή μη, λίγη σημασία έχει για τον κόσμο που θα βρεθεί στην ανεργία, και η κυβέρνηση αντί να αλλάξει ρότα πανηγυρίζει για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής".

Ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του συμμαχικού σχήματος, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκρηκτικής ανεργίας, ενώ επισήμανε την ανάγκη δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο για το Ευρώ.

"Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις. Αυτό, όμως, το έχει ισχυριστεί αρκετές φορές μέσα σε λίγους μόνο μήνες και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι λέει ωμά ψέματα", τόνισε και διερωτήθηκε αν θεωρούν ότι θα βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος που θα πιστέψει ότι θα περικοπούν 25 δισ. και η κοινωνία δεν θα επηρεαστεί.

Για τους μακροχρόνια ανέργους και τα προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, ο ίδιος τόνισε ότι "τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, πενήντα χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Και τα προγράμματα βραχυχρόνιας κοινωνικής απασχόλησης, που θα ήταν γι' αυτούς μια ανακούφιση και θα τους επέτρεπαν να συγκεντρώσουν κάποια παραπάνω ένσημα, παγώνουν. Επειδή δεν υπάρχει φορέας πρόσληψης. Γιατί η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συνυπογράψει ότι, για να απασχοληθεί ένας άνθρωπος σε μια τέτοιου είδους δουλειά, πρέπει να απολυθούν από κάπου αλλού άλλοι πέντε. Και έτσι, 280 εκ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους πετιούνται, προκειμένου να εδραιωθεί στην Ελλάδα η κοινωνική δυστυχία".



"Αυτή η πολιτική δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση"

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως "αυτή η πολιτική δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση και πρέπει να ανατραπεί", γι' αυτό, συμπλήρωσε, "απαιτούμε η κυβέρνηση να θέσει το Σύμφωνο για το Ευρώ και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό στην έγκριση του ελληνικού λαού. Ζητάμε δημοψήφισμα". Καταλήγοντας είπε ότι οι κυβερνώντες "δεν δίνουν δεκάρα για τη φτώχεια και τη δυστυχία που σκορπάνε τα μέτρα τους στην κοινωνία. Λογοδοτούν μόνο στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις αγορές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: