Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Με αυτό το ΠΑΣΟΚ, δεν έχω απολύτως καμία σχέση»


Το ΠΑΣΟΚ «της απόλυτης νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης» το οποίο «υποθήκευσε τα δημόσια αγαθά, το μέλλον των εργαζομένων, το όραμα των νέων μας στην τρόικα» απαρνείται, μιλώντας στο tvxs.gr, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με το συνδυασμό ‘Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο’, Αλέξης Μητρόπουλος. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει τις εκλογές «δημοψήφισμα για την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους» και δηλώνει ότι αποτελεί «πολυτέλεια» σήμερα η διάσπαση της Αριστεράς. Ακολουθούν η περιγραφή και το βίντεο της συνέντευξης. *Εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος ενόψει της 7ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να ανασάνει», διαμηνύει χαρακτηριστικά ο γνωστός καθηγητής Εργατικού Δικαίου, ο οποίος δεσμεύεται πως, «όσο έχουμε αρμοδιότητες, όσο έχουμε λόγο, μέσα στα πλαίσια τα συνταγματικά, τα νομοθετικά», θα κινηθεί κατά του Μνημονίου. «Μόνο το 2012, θα κληθούμε να βρούμε 500 εκατ. ευρώ, από τα επιδόματα ανεργίας, για να τα στείλουμε στους δανειστές», αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας για «αντικοινωνική, καταστροφική για τον τόπο πολιτική». Αντίστοιχα, αναφέρεται στον Καλλικράτη, ο οποίος είναι «υποθηκευμένος στο Μνημόνιο, φοροεισπρακτικός μηχανισμός υπέρ των δανειστών».

Εκτός από την αντίθεση στο Μνημόνιο, ο κ. Μητρόπουλος ανάγει σε δέσμευση την «απευθείας διαπραγμάτευση για την εξεύρεση πόρων», στο όνομα της οποίας «θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι δεν θα καταφύγει σε «τέλη και φόρους» αλλά θα επιδιώξει την άντληση χρημάτων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. «Πολιτισμός, ναρκωτικά, λαϊκή στέγαση, φτώχεια, άστεγοι», αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τις προτεραιότητες του εκλογικού συνδυασμού τον οποίο εκπροσωπεί.

Ερωτηθείς αναφορικά με την υποψηφιότητα Σγουρού, εκφράζει την πεποίθηση ότι «με τη στάση του απέναντι στο Μνημόνιο», καθιστά «μικρά τα περιθώρια πρωτοβουλίας, μικρά τα περιθώρια ανάσας για την περιφέρεια και την τοπική κοινωνία». Παράλληλα, μεταφέρει το παρασκήνιο το οποίο προηγήθηκε γύρω από την υποψηφιότητα Δημαρά, σημειώνοντας ότι δεν μπόρεσε να τον επιβάλει ως υποψήφιο «στις συλλογικότητες που δεν τον ήθελαν επικεφαλής». Ωστόσο, αιτιολογώντας το αδιέξοδο, τονίζει: «δεν μπορεί ένας σύγχρονος μαχητής να λέει: 'θα στηρίξω τον Καλλικράτη', ο οποίος έχει στόχο, σε ετήσια βάση τα επόμενα 3 χρόνια, την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ για τους δανειστές».

«Είναι πολυτέλεια για την Αριστερά να πηγαίνει στις εκλογές διασπασμένη, όταν ο λαός κατασπαράσσεται από την τρόικα, όταν φτωχαίνει», δηλώνει χαρακτηριστικά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε να απαντήσει στη στήριξη Τσίπρα, αντιπροτείνοντας άλλους υποψηφίους. Σημείωσε δε ότι ανάμεσα στις προτάσεις του ήταν και η διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου με στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο κ. Παφίλης και η κ. Κανέλλη, επικεφαλής. Πάντως, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη «πασοκογενών», όπως τις χαρακτηρίζει, συλλογικοτήτων και των ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, κάνει λόγο για ενδείξεις και στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ως «κερδοφόρο, αυτό το ταξίδι» προς την κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: