Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κριτική για την «προσωπική επιλογή»



Κατά του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλου επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξή του στα «Νέα»

Τον κατηγορεί ότι προκειμένου να υπερασπιστεί την «προσωπική του επιλογή» να είναι υποψήφιος στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ «παραθέτει το γνωστό, σκουριασμένο ‘οπλοστάσιο’ επιχειρημάτων περί ‘βαθειάς γνώσης των προβλημάτων της πόλης’ κ.λπ». Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο κ. Φίλιος έλυσε το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, καθώς «ο λόγος αλλαγής της γνώμης του να είναι υποψήφιος ήταν… ‘η δυσκολία εξεύρεσης άλλου υποψήφιου’». Τον καταγγέλλει επίσης για τη στήριξη στον κ. Αργύρη και ότι «πιστεύει στο μοντέλο του αντιδημοκρατικού ‘Καλλικράτη’ που αναπαράγει το κεντρικό ‘ενός ανδρός αρχή’ και ενισχύει την αυταρχική ανεξέλεγκτη διοίκηση, την γενεσιουργό αιτία του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς».

Επίσης, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Φίλιο ότι «θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» γιατί θεωρεί ότι «οι θεσμοθετημένοι πόροι των ΟΤΑ καλύπτουν τις ανάγκες σε πρώτη φάση, χωρίς να παραλείψει, σε άλλο σημείο της συνέντευξης να εξαγγείλει μείωση των δημοτικών τιμολογίων». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον κ. Φίλιο να «εξηγήσει στους Γιαννιώτες το πολιτικό σκεπτικό για τις θέσεις του και το τι τον οδήγησε σ' αυτή του την προσωπική επιλογή».

Περιοδείες του «Τρία κλικ»

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψηφίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ιωαννιτών, Χρήστου Μαντά με το συνδυασμό «Τρία κλικ αριστερά Αντίσταση-Αλληλεγγύη-Αλλαγή». Επισκέφθηκε την αγορά των Ιωαννίνων και μίλησε με τους επαγγελματίες, διαπιστώνοντας ότι «όλοι, χωρίς εξαίρεση, είναι ασφυκτικά στριμωγμένοι από την απραξία αλλά και απογοητευμένοι τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη με τα αλλεπάλληλα περιοριστικά και φορομπηχτικά μέτρα, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα την οργή τους κατά της περαίωσης των φορολογικών υποθέσεων». Ο συνδυασμός αναφέρει ότι οι έμποροι «είναι ακόμα πολύ φοβισμένοι από την συνεχή ανάπτυξη και επέκταση των πολυεθνικών αλυσίδων σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, αλυσίδων-καρτέλ οι οποίες από την μια μεριά συμπιέζουν αφόρητα τις τιμές των παραγωγών και από την άλλη μεγιστοποιούν την απομύζηση των καταναλωτών, για να αυξήσουν υπέρογκα τα κέρδη τους, όπως πολύ καλά φαίνεται από τους ετήσιους ισολογισμούς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: