Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μπλοφάρει και χάνει

* Μπούμερανγκ για τον Γ. Παπανδρέου η κινδυνολογία και το εκβιαστικό δίλημμα για χρεωκοπία της χώρας και πρόωρες εκλογές αν δεν ψηφιστεί ο Σγουρός

* Ξέχασαν τον Αστακό και ξεπέταξαν την ανεργία σε 20 δευτερόλεπτα, όταν η συνέντευξη κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά

* Τελεσίγραφο υποταγής των πολιτών στις αγορές έστειλε ο πρωθυπουργός

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσδίδοντάς τους άμεσο πολιτικό χαρακτήρα και ζήτησε να υπερψηφιστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, γιατί διαφορετικά θα αδυνατίσει η κυβέρνηση και δεν θα μπορέσει να... επαναδιαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους. Ο κ. Παπανδρέου επικέντρωσε στο μήνυμα που θα σταλεί στις αγορές από ενδεχόμενη κυβερνητική ήττα και επιχείρησε να στήσει εκβιασμό ακόμη και με πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Το σκέφτηκε όμως καλύτερα και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η διακαναλική συνέντευξη κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά, χωρίς ουσιαστική αναφορά στην ανεργία (ο πρωθυπουργός μάλιστα μίλησε για 600.000 νέες θέσεις ανεργίας!), χωρίς αναφορά στο φιάσκο του Αστακού, αλλά και απούσα οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις στην Ε.Ε., παρ' ότι μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα συνυπογράψει τις δυσμενείς για την Ελλάδα αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: