Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

• Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ



Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26/10 ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Χρήστος Μαντάς συνοδευόμενος από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Δ.Σ κα Νατάσα Μπέγκα.
Ο κος Μαντάς ενημερώθηκε από την ίδια όσο και από την Διευθύντρια Κα Μάστακα Βασιλική τόσο για τα τρέχοντα προγράμματα και τις πραγματικά πρωτοποριακές δράσεις του Ιδρύματος όσο και για τους επόμενους στόχους αλλά και για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΛΕΠΑΠ στην συνέχιση κάποιων προγραμμάτων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η κα Μπέγκα έθεσε την ανάγκη για την δημιουργία των Σπιτιών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές δυσκολίες τονίζοντας ότι είναι άμεση ανάγκη να δοθεί η έγκριση σκοπιμότητας για την υλοποίηση του έργου η οποία «σκαλώνει» σε ασάφειες του σχετικού νόμου, ενώ μετέφερε εκ μέρους του Δ.Σ. την πικρία της για την αδυναμία συνέχισης του πιλοτικού προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης ενηλίκων το οποίο έχει διακοπεί λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Όσον δε αφορά την ενίσχυση όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό, αυτή έχει μειωθεί από το 30% μόλις στο 12%, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του ιδρύματος.
Ο κος Μαντάς από την πλευρά του τόνισε πως γίνονται πλέον εμφανείς σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δομών πρόνοιας της πόλης μας οι συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου ενώ και ο «Καλλικράτης» δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτε καλύτερο για την τύχη τους, ενώ διαβεβαίωσε την διοίκηση του Ιδρύματος πως ο ίδιος και η παράταξή του θα στηρίξουν τόσο τα αιτήματα του ιδρύματος όσο και τις ίδιες τις κοινωνικές δομές τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: