Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Παναγιώτης Ψυχογιός: Δική σας υπόθεση η αγροτική παραγωγή



Αν δεν πάρετε στα δικά σας χέρια την υπόθεση της αγροτικής παραγωγής, από την οποία ζείτε, μην περιμένετε από κανέναν να ’ρθει να λύσει τα δικά σας προβλήματα. Όλοι όσοι έρχονται με τις εύκολες υποσχέσεις και δηλώνουν τάχα πως είναι μαζί σας, σας λένε ψέματα. Σήμερα η γη παρακμάζει και μαραζώνει σε πρωτόγνωρο βαθμό. Τα δέντρα και ο μόχθος μονάχα ανήκουν στους αγρότες. Η παραγωγή ανήκει στους εμπόρους, που εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και πιέζουν κατεβάζοντας τις τιμές σε εξευτελιστικό σημείο. Οι πολιτικές που εφαρμόζουν τα δύο κόμματα τα οποία εναλλάσσονται στην εξουσία, είναι πολιτικές μίσους κατά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Είναι πολιτικές που έφεραν την εγκατάλειψη και την ερήμωση της υπαίθρου. Σκόπιμα, μεθοδικά και σταθερά. Μην τους ακούτε. Τιμωρήστε τους».
Μ’ αυτό το μήνυμα – διακήρυξη συζητά με τους αγρότες του νομού ο Παναγιώτης Ψυχογιός, επικεφαλής αντιπεριφερειάρχης Άρτας του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Ορμητήριου (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) Ηπείρου, με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γιάννη Παπαδημητρίου. Στις μέχρι τώρα εξορμήσεις του ψηφοδελτίου, τόσο ο Παναγιώτης Ψυχογιός όσο και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι προσπαθούν, μιλώντας στα καφενεία με φίλους και γνωστούς, να ζεστάνουν το κλίμα και να ενθαρρύνουν τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους την απογοήτευσή τους και την αποχή τους από τα πολιτικά δρώμενα, καθώς αισθάνονται προδομένοι και τυλιγμένοι μέσα σε ένα σύννεφο αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Οι αγρότες γνωρίζουν – και οφείλουν να γνωρίζουν – πως λύσεις υπάρχουν. Αλλά όχι εκεί που δείχνουν οι εκφραστές των αποτυχημένων και καταδικασμένων πολιτικών. Τέτοιες λύσεις τις έχουν δοκιμάσει και βλέπουν μόνοι τους πού έχουν φτάσει τα πράγματα. Λύσεις υπάρχουν σε άλλη κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της ενεργητικής συμμετοχής και της διεκδίκησης για μια αλλαγή στη διαχείριση του κεφαλαίου γη και στη διάθεση της παραγωγής. Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες θα βρουν συμμάχους και συμπαραστάτες τις δυνάμεις του ΑΥ.ΡΙ.Ο. Στις γνωστές και πεπατημένες κατευθύνσεις θα πορεύονται μόνοι τους και θα εισπράττουν την ψεύτικη συμπόνια και τις αόριστες υποσχέσεις των αυτουργών του εγκλήματος και των ενόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: