Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πάει για β' γύρο η Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα



Σημαντική είναι η παρουσία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς και σε ορισμένους από τους Δήμους της Ηπείρου, όπως είναι αυτός της Άρτας, των Ιωαννίνων, καθώς και του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας με υποψήφιο τον Θεόδωρο Μουσαβερέ που τον υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Οι δημοτικές κινήσεις στην Άρτα και στον Δήμο Νικολάου Σκουφά συγκεντρώνουν μάλιστα πολλές πιθανότητες να βρεθούν στον β' γύρο της εκλογικής μάχης και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τους δυο δήμους. Την ίδια στιγμή, αρκετά είναι τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι Δήμοι της Ηπείρου εξαιτίας της κακής κεντρικής διαχείρισης και της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων τοπικών αρχών.

Ψηφοδέλτιο κινηματικών δράσεων από τον Χρήστο Μαντά στα Γιάννενα

Στα ζητήματα του Δήμου Άρτας αναφέρθηκε στην “Α” η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού “Δημοτική Αλλαγή”, και στο σχέδιο Καλλικράτης υπογραμμίζοντας πως “ο δήμος μας δυστυχώς δε γεννιέται στις καλύτερες μέρες για την Αυτοδιοίκηση και το κράτος μας. Η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» μπορεί να καταργεί τα γεωγραφικά σύνορα της προηγούμενης διοικητικής διαίρεσης, δεν καταργεί όμως τις αναπτυξιακές αποστάσεις των δήμων, που συνενώνονται". Στη συνέχεια αναφέρει σειρά παραδειγμάτων και την ανάγκη αυτών σε έργα υποδομής και αξιοποίησης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αυτά είναι “ο Αμβρακικός Κόλπος που χρειάζεται περιβαλλοντική αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη ταυτόχρονα ως τόπος ιδιαίτερης αξίας.

Ο ορεινός όγκος του Ξηροβουνίου με τον Άραχθο ποταμό και την τεχνητή λίμνη Πουρναρίου που χρειάζονται σειρά υποδομών, η Ιόνια Οδός που έχει τη δυνατότητα ενός Βιοτεχνικού Πάρκου, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και βέβαια η πόλη της Άρτας, ως διοικητικό και οικονομικό κέντρο μαζί με τα μνημεία και την ιστορία που μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα για τη διαμόρφωση ενός ποιοτικού αστικού χώρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: