Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τώρα (!) διαπιστώνουν οι υποψήφιοι ότι τα χωριά μας αφανίζονται…

• Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται οι υποψήφιοι είτε για τους Δήμους, είτε για την Περιφέρεια Ηπείρου. Και φυσικά, τρέχουν και δεν φτάνουν! Πηγαίνουν από χωριό σε χωριό, επισκέπτονται φορείς της αγοράς, ακούνε τα παράπονα των πολιτών.
Όπως επισημαίνουν πολλοί, όταν η περιοχή μας «καταρρέει», είναι διαχειριστική ρουτίνα να νομίζει κανείς ότι οι εκλογές διεξάγονται σε μια «κανονική» στιγμή στη ζωή της Ηπείρου. Υποψήφιος, που αυτές τις ημέρες περιοδεύει σε χωριά των Ιωαννίνων, έλεγε ότι «η ύπαιθρος αφανίζεται μπροστά στα μάτια μας»!
Η διαπίστωση δεν σηκώνει αμφισβητήσεις, ούτε ωραιοποιήσεις. Και το μόνιμο παράπονο των κατοίκων της Ηπειρωτικής επαρχίας είναι ότι οι υποψήφιοι τους θυμούνται μόνο στις εκλογές…
Ποια, αλήθεια, είναι τα προβλήματα των πολιτών, που τους απασχολούν και τα οποία μεταφέρουν στους υποψήφιους; Περισσότερο είναι τα γενικά και λιγότερο τα τοπικά.
Η ακρίβεια, η ανεργία και η έλλειψη υποδομών στην υγεία είναι τα κυριότερα από τα γενικά προβλήματα. Η ερήμωση των χωριών, η κατασκευή δρόμων και τα περιορισμένα κονδύλια για έργα είναι τα περισσότερα από τα τοπικά.
Οι υποψήφιοι λοιπόν τα ακούνε (ή κάνουν ότι τα ακούνε) στις περιοδείες και τις επισκέψεις τους. Το θέμα είναι τι θα πράξουν μετά τις εκλογές. Με βάση το παρελθόν, δεν περιμένουν και πολλά. Και αυτό είναι το μεγάλο παράπονο των κατοίκων της υπαίθρου που νιώθουν εγκαταλειμμένοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: