Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Γιάννενα… ασυνήθιστα στη βροχή






Τις σοβαρές αδυναμίες της πόλης φανέρωσε η νεροποντή της Δευτέρας, καθώς και συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στην περιοχή της Γαριβάλδη, της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, αλλά και στο πάρκο Κατσάρη η καταρρακτώδης βροχή μετέβαλε τους δρόμους σε χείμαρρους, ενώ στη διασταύρωση των οδών Ελιγιά και Γαριβάλδη είχαμε εκ νέου πρόβλημα με το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήγουν και πάλι τα λύματα ανεξέλεγκτα στη λίμνη. Το συγκεκριμένο γεγονός, οι περίοικοι το έχουν καταγγείλει επανειλημμένως στον «Η.Α.», αλλά φαίνεται ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λύση. «Στο αντλιοστάσιο δεν τραβάνε οι αντλίες, τα νερά γυρίζουν και στη συνέχεια βγαίνουν έξω. Προχθές ακριβώς στην πλατεία απέναντι από τη Γιοσέφ Ελιγιά υπήρξε υπερχείλιση»

Πρόβλημα και στη Μακαρίου
Πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε και λίγο πιο πέρα. Στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έσπασε αγωγός με αποτέλεσμα να υπάρξει και εκεί πλημμύρα μαζί με τα νερά της βροχής. «Το νερό πεταγόταν στους 30 και 40 πόντους και σε ακτίνα ενός μέτρου γύρω γύρω. Είχε σπάσει αγωγός» είπε στον «Η.Α.» κάτοικος της περιοχής.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πάρκο Κατσάρη θα δει ότι και εκεί τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ποδηλατόδρομοι πλημμυρίζουν σε βαθμό που δεν είναι προσπελάσιμοι, ενώ και μέσα στο πάρκο δημιουργούνται μικρές «λίμνες» με νερά. Όλα αυτά σε έργα που είναι καινούρια και υποτίθεται ότι έχουν φτιαχτεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και μάλιστα σε πόλη όπου η βροχή είναι συνηθέστατο φαινόμενο.
ΠΗΓΗ agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: