Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου


Νέα αναβολή της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας. Το δικαστήριο έλαβε αυτή την απόφαση λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος της εισαγγελέως, η οποία έχασε προσφιλές της πρόσωπο. Απών από το Δικαστήριο ήταν ο Κορκονέας, ο οποίος από εχθές τα ξημερώματα έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κορκονέας παρουσίαζε «παράξενη» συμπεριφορά τις τελευταίες ημέρες. Προχθές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας, από όπου οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Κορυδαλλού. Από ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο Κορκονέας άρχισε να σπάει ότι υπήρχε μέσα στο κελί του, αποκαλώντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους «σατανάδες». Επίσης, φώναζε «πάρτε τον ήλιο από πάνω μου», αναφερόμενος στην λάμπα του κελιού του.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κορκονέας δημιουργεί τέτοιο επεισόδιο. Τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ακόμα κρατείτο στις φυλακές Δομοκού, ο Κορκονέας είχε έρθει στα χέρια με τον συγκρατούμενο του και επίσης κατηγορούμενο για συνέργεια στην δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, Βασίλη Σαραλιώτη. Όπως είχε τότε είχε γίνει γνωστό ο Κορκονέας επαναλάμβανε στον Σαραλιώτη «είσαι δαίμονας» και τον καλούσε να πει το «Πάτερ ημών». Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ωστόσο διαψεύσει τότε το περιστατικό.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υποβάλλεται σε ψυχιατρική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αντιμετωπίζει όντως κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα ή προσποιείται ψυχικές διαταραχές προκειμένου να αποφύγει γενικότερα στη πολύκροτη δίκη του, που συνεχίζεται στην Άμφισσα.

Χθες, άλλωστε, ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως: «Η βούλησή μου είναι η δίκη να συνεχιστεί, ακόμη και χωρίς την παρουσία του Επαμεινώνδα Κορκονέα», επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει σχετικό πληρεξούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: