Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε για να σταματήσει η Εξεταστική για το Βατοπέδι

Ξεκίνησε αλλά... σταμάτησε για λίγες μέρες όπως ελέχθη, η Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι έως ότου αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εάν μπορούν να μετέχουν στη σύνθεσή της δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη εξεταστική.

Η Ν.Δ. κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπουτσή αποδίδοντας τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή σε γκάφα ή σκοπιμότητα.

Ο Αργύρης Λαφαζάνης είπε ότι δεν αυτοεξαιρείται και αντέτεινε ότι δεν έχει εκπεφρασμένη θέση, όπως κατηγορήθηκε, αλλά κλήθηκε ως νομάρχης Χαλκιδικής τότε να καταθέσει ότι γνωρίζει και αυτό έκανε. Υποστήριξε ότι οι Επιτροπές δεν είναι δικαστήρια και ότι, αν αυτό ίσχυε, θα έπρεπε να εξαιρεθεί και ο Νίκος Δένδιας, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, που χειρίστηκε την υπόθεση, ακόμα και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που θα μπορούσε ως υπουργός αυτής της περιόδου να έχει γνώση και να μετείχε πολιτικών χειρισμών. Και ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του και της καλής γνώσης του θέματος, όπως είπε, ως πρωτεργάτης της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής Γρ. Νιώτης τελικά δέχθηκε την πρόταση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου να αποφανθεί για το θέμα το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, πρόταση με την οποία είχε διαφωνήσει η Ν.Δ.

Δεν έλειψαν και οι λεκτικοί διαξιφισμοί την πρώτη μέρα όταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα στη σύνθεση της επιτροπής και ο προεδρεύων Γρ. Νιώτης ζήτησε να ανακαλέσει διότι η σύνθεση δεν είναι θέμα της κυβέρνησης αλλά του κόμματος. Η επιτροπή, που δεν εξέλεξε προεδρείο λόγω των διαδικαστικών θεμάτων που ετέθησαν, θα συνέρθει εκ νέου όταν θα είναι έτοιμο το πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: