Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα γίνει ο ελληνικός λαός το πειραματόζωο στα σχέδιά τους

Τη σημασία να αντιστραφεί το κλίμα απαισιοδοξίας και οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία "να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες ότι δεν θα γίνουν το πειραματόζωο στα σχέδιά τους", επισήμενε ο Αλ. Τσίπρας στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στο υποκατάστημα του Γέρακα.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις, η οποία ενισχύθηκε τις τελευταίες μέρες, ενόψει της αυριανής απεργίας, με περιοδείες σε δεκάδες χώρους επισφαλούς εργασίας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες στους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής στον Γέρακα, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους, να ανατραπεί το κλίμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος και να “πείσουμε πως η μόνη λύση για την ελληνική κοινωνία είναι οι ενωτικοί και μαζικοί αγώνες”.

Στην Εθνική Τράπεζα στον Γέρακα εργάζονται περίπου 900 άτομα, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε καθεστώς ενοικιαζόμενης εργασίας - ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργαζόμενων υπολογίζει πως έχουν ξεπεράσει τα 300 άτομα, αλλά δεν δίνονται ακριβή στοιχεία.

Μιλώντας στους εργαζόμενους για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας τα χαρακτήρισε κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για προσωρινή κατάσταση. “Ό,τι μας πάρουν τώρα, δεν θα το επιστρέψουν. Μιλάνε για έκτακτα μέτρα, αλλά εδώ και χρόνια παίρνουν πίσω, βήμα - βήμα, τις κατακτήσεις, αναιρώντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κοινωνικής αλληλεγγύης”, σημείωσε. Στάθηκε επίσης στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας, που στηρίχθηκε στον δανεισμό, και τόνισε πως σήμερα πληρώνουμε τις λάθος νεοφιλελεύθερες επιλογές που έκαναν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Παν. Λαφαζάνης: Υπάρχει προοδευτική διέξοδος

Μήνυμα ελπίδας, πως υπάρχει “άλλος δρόμος” και προοδευτική διέξοδος από την κρίση, μετέφερε με τη σειρά του και ο Παν. Λαφαζάνης στους εργαζόμενους και τους πολίτες που συνάντησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο “THE MALL”. Το περασμένο Σάββατο, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οργανώσεις βορείων προαστείων πραγματοποίησαν μεγάλη πολιτική εξόρμηση διανέμοντας χιλιάδες προκηρύξεις- καλέσματα για την αυριανή απεργία. “Δεν υπάρχει μόνο η δημοσιονομική τρομοϋστερία, η καταστροφολογία και τα σχέδια κοινωνικής κατεδάφισης των από πάνω και των απ’ έξω” δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνης προσθέτοντας πως η ελπίδα είναι ο ελληνικός λαός από το παρασκήνιο να βγει στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: