Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Όλα τα σφυριά να χτυπήσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Την ανάγκη συγκρότησης ενός “ευρύτατου κοινωνικού μετώπου για να αποκρουστούν τα κυβερνητικά μέτρα”, τόνισε χθες στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπογράμμισε ότι η ριζοσπαστική αριστερά “οφείλει να βγει μπροστά και να δώσει ελπίδα στον κόσμο της εργασίας”.


Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος κυριάρχησε η συζήτηση για την πολιτική συγκυρία και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Πολλοί στάθηκαν στην αναταραχή που προκαλεί η σκληρή γραμμή Παπανδρέου στην κοινωνία, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σε στελέχη του, ενώ παράλληλα σημειώθηκε η προσπάθεια διαμόρφωσης, από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, ενός συντηρητικού τόξου που θα στηρίξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. “Η τακτική Παπανδρέου αιφνιδιάζει ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο τη βάση του ΠΑΣΟΚ”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι “επέλεξαν να ευθυγραμμιστούν με τις νεοφιλελεύθερες επιταγές της Ε.Ε. και των χρηματαγορών”.

Αρκετοί επισήμαναν ότι μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού “έχει αλλάξει το μέχρι τώρα ευνοϊκό, προς το ΠΑΣΟΚ, κλίμα”, ανέφεραν ότι “έχουμε πλέον νέο πολιτικό τοπίο” και σημείωσαν ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”. “Όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπήσουν στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου” υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ παράλληλα πρότεινε -και έγινε δεκτό- τη διοργάνωση μίας μεγάλης συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 του μήνα. Ο Γ. Θεωνάς, από την πλευρά του, είπε ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις” και πρότεινε να συνεχιστούν οι περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ στα μπλόκα. Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να παρθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν συναντήσεις με τα αριστερά κόμματα και τις προοδευτικές δυνάμεις των “P.I.G.S.”.

Το μεταναστευτικό ζήτημα απασχόλησε επίσης τη χθεσινή συνεδρίαση και επισημάνθηκε η σημασία της ημερίδας που διοργανώνει τη Δευτέρα η Κ.Ο. με θέμα: «Απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων και ιθαγένειας σε μετανάστες».

Κ. ΖΑΓΑΡΑΣ www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: