Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Με «λουκέτο» απειλείται το Παίδων Πεντέλης λόγω ανεπαρκούς καθαριότητας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αναστολή της λειτουργίας του λόγω ανεπαρκούς καθαριότητας απειλείται το Γενικό Παίδων Πεντέλης, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας σχετική ερώτηση στην υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Νοσοκομείο Παίδεων Πεντέλης, όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο τομέας καθαριότητας έχει εκχωρηθεί στους ιδιώτες.

«Οι συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ νοσοκομείων και των εταιριών αυτών έχουν χαρακτηριστεί για το υψηλό κόστος παροχής υπηρεσιών και τον 'εργασιακό μεσαίωνα' που επικρατεί, με την ανασφάλιστη εργασία, τα πλασματικά ωράρια και τις χαμηλές αμοιβές», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπουλος.

Με σχετικό έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου προς το υπουργείο, η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου γνωστοποίησε την άρνησή της να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της μετά τις 30 Ιανουαρίου, ενώ από τις 80 οργανικές θέσεις κατηγορίας ΥΕ στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις 19 άτομα.

Ο κ.Μουλόπουλος ρωτά την υπουργό Υγείας για τη λύση που σκοπεύει να δώσει σε αυτό το πρόβλημα, για το εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να καταργήσει το καθεστώς με τους «εργολάβους καθαριότητας» και για τους λόγους που δεν καλύπτονται τα κενά στον τομέα της καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: