Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Απούσα από τη δίκη η μητέρα του Α.Γρηγορόπουλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, στα Εξάρχεια, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μητέρα του άτυχου μαθητή, κα Τζίνα Τσαλικιάν, δεν θα παραβρεθεί στη δίκη εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι την Τετάρτη το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της για την κλήτευση περαιτέρω βασικών μαρτύρων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί σήμερα με την εξέταση του ιατροδικαστή κ. Λευκίδη που διενήργησε τη νεκροψία στο σώμα του Αλέξανδρου, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας Χ. Μυλωνόπουλος αναμένεται να καταθέσει εκ νέου αίτημα για να κληθούν επιπλέον βασικοί μάρτυρες. Παρόντες στη δίκη θα είναι ο πατέρας του δολοφονηθέντα 15χρονου, Ευάγγελος Γρηγορόπουλος και η αδελφή του Αρετή.

Την Τετάρτη, ο Κορκονέας δήλωσε πως: «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι για ότι συνέβη. Ξέρω αυτό που τραβάει η οικογένεια του θύματος αλλά και η δική μου. Έχω κι εγώ παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να διορθώσω ότι έγινε. Δεν είχα σκοπό να πλήξω κανέναν, η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή τα έφερε έτσι».

Από την άλλη μεριά, ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του άτυχου 15χρονου, απαντώντας επί της κατηγορίας, είπε μόνο πως «λυπάται για το γεγονός, δεν είχε συμμετοχή κι αυτό θα αποδειχθεί στη διαδικασία».

Ο ιατροδικαστής κ. Λευκίδης από την άλλη, κατέθεσε ότι «Η σφαίρα τρύπησε τον αριστερό ημιθώρακα, μετά τον αριστερό πνεύμονα, μετά τρύπησε το περικάρπιο, πέρασε στην καρδιά, την θωρακική αορτή και κατέληξε να σφηνωθεί στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο οπότε και προήλθε ακαριαίος ο θάνατος του άτυχου αγοριού».

Ο κ.Λευκίδης κατέθεσε ότι πρόκειται για εξοστρακισμό αφού το μπροστινό μέρος της σφαίρας είχε διαβρωθεί. «Αυτή η αλλοίωση που είχε η σφαίρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει από το κόκαλο του άτυχου παιδιού. Εξοστρακισμός υπήρξε όμως το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα γιατί αν δεν ήταν τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκίδη, η θέση του χεριού του Κορκονέα την ώρα του πυροβολισμού ήταν ευθεία στο ύψος του στήθους σε απόσταση 1,5 μέτρου από το έδαφος ενώ στη σφαίρα βρέθηκε οξείδιο του πυριτίου, υλικό που σημαίνει ότι η σφαίρα χτύπησε σε άμμο ή οικοδομικό υλικό.

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, αντέδρασε στην κατάθεση του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, αμφισβητώντας τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας και ζήτησε τη διακοπή της δ΄λικης για σήμερα προκειμένου να προσκομισθεί το βλήμα που αφαίρεσε τη ζωή του Αλέξανδρου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: