Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της Γραμματείας του Κ.Σ για το 6ο Συνέδριο του Συνασπισμού

1. Η Nεολαία Συνασπισμού καλεί όλα τα μέλη της αλλά και συνολικότερα κάθε νέο άνθρωπο που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις να παρακολουθήσει τις διαδικασίες του 6ου συνεδρίου του Συνασπισμού. Το συνέδριο διεξάγεται στην πιο κρίσιμη συγκυρία της μεταπολίτευσης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να μετατρέψει την σημερινή κρίση σε ευκαιρία για τις δυνάμεις του κεφαλαίου επιτίθεται στο σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς. Αξιοποιεί τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ για να ολοκληρώσει την διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων καθώς και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πλούτου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να συγκροτήσουμε την απάντηση της αριστεράς σε ένα κοινωνικά μεροληπτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου περισσότερο από ποτέ περνά μέσα από την οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων και την οργάνωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων και της νεολαίας.

2. Η Νεολαία Συνασπισμού με βάση και τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου της, συμμετέχει στις συνεδριακές διαδικασίες για να συμβάλει αποφασιστικά στη συζήτηση των πραγματικών ερωτημάτων που απασχολούν το κόμμα στο σύνολό του. Το πρώτο και κύριο είναι αυτό της συγκρότησης και λειτουργίας του Συνασπισμού και της παρέμβασης του στο εσωτερικό των κοινωνικών χώρων. Το πώς θα καταφέρουμε δηλαδή μέσα από μια διαδικασία επανίδρυσης να συγκροτήσουμε ένα κόμμα που θα είναι πραγματικά αποτελεσματικό στους κοινωνικούς αγώνες και στην οικοδόμηση εναλλακτικών ως προς το κυρίαρχο παραδειγμάτων.

3. Με το ζήτημα της λειτουργίας συνδέεται και το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης. Στοίχημα για το 6ο συνέδριο του Συνασπισμού θα είναι η δημιουργία μιας πολιτικής γραμμής που θα έρχεται σε ρήξη με την γραμμή της εκφώνησης και θα συγκροτείται με όρους αποτελεσματικότητας. Ειδικά σήμερα σε συνθήκες κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και αποδιάρθρωσης κάθε έννοιας κοινωνικής αλληλεγγύης ζητούμενο για την αριστερά δεν είναι απλά να τα «λέει καλά». Ζητούμενο είναι το πώς μέσα από δίκτυα αλληλεγγύης και συνολικότερες μορφές οργάνωσης των κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται θα συγκροτήσουμε άμυνες απέναντι στην κυβερνητική επίθεση και ταυτόχρονα θα βάλουμε σε λειτουργία εναλλακτικά παραδείγματα κοινωνικής οργάνωσης. Στόχος ιδιαίτερα κρίσιμος ειδικά σήμερα που το κυρίαρχο παράδειγμα κοινωνικής οργάνωσης που στηρίζεται μόνο στην μεγιστοποίηση του κέρδους καταρρέει.

4. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το 6ο συνέδριο του Συνασπισμού να είναι ένα συνέδριο που θα ανοίξει νέους δρόμους για της αριστερά, θα απαντήσει στα πραγματικά πολιτικά ερωτήματα του σήμερα και θα συμβάλει στην δημιουργία ενός ενωτικού και πλειοψηφικού κινήματος ανατροπής στο εσωτερικό της Ελληνικής κοινωνίας και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: