Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οργή σε όλη την Ελλάδα για τη βαρβαρότητα

Οργή για τη βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού επικρατούσε σε όλες τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν χθες, στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Πολίτες κάθε ηλικίας, με προηγούμενη ενημέρωση μέσω κυρίως ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφώνων, έσπευσαν στα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων να καταδικάσουν την επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Περισσότεροι από 1.000 ήταν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Πλατείας Αγοράς στα Χανιά, αναμεσά τους και πολλοί Άραβες. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, το Φόρουμ Μεταναστών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Περισσότεροι από 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο των Ιωαννίνων και πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς το κτίριο της Νομαρχίας. Το "παρών" με τα πανό τους έδωσαν η Νεολαία ΣΥΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για 1.000 περίπου άτομα. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κύρια συνθήματα κατά της πολιτικής του Ισραήλ και των Αμερικάνων, ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. "Το Ισραήλ σκοτώνει και ο Γιώργος το βουλώνει" φώναζε το μαζικό μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συχνά ακουγόταν από τους διαδηλωτές και το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".

Η οργή για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών πειρατών επικρατούσε και στην Ξάνθη. Το ραντεβού της πρωτοβουλίας αντίστασης ήταν στην κεντρική πλατεία, ενώ κύριο σύνθημα ήταν "Η φασιστική τρομοκρατία του Ισραήλ δεν θα περάσει".

Παρόμοιο το κλίμα και στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, με 800 περίπου πολίτες να ζητάνε "θάνατο στον ιμπεριαλισμό" και "απευλευθέρωση της Παλαιστίνης".

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε: Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Χίο, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σητεία Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Καβάλα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: