Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αποφυλακίζονται Κορκονέας - Σαραλιώτης

Αποφυλακίζονται την Κυριακή 6 Ιουνίου οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης που κατηγορούνται για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Η σχετική απόφαση ήταν μονόδρομος για το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, όπου διεξάγεται η δίκη, καθώς συμπληρώνεται το 18μηνο που σύμφωνα με το νόμο είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παραμονή στην πόλη της Άμφισσας, διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση πρωί και βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι των δύο ειδικών φρουρών είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στο μεταξύ η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη», καταγγέλλοντας «όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς για τα μέχρι τώρα γεγονότα στην Άμφισσα».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις των τεχνικών συμβούλων, ενώ πιθανολογείται ότι την προσεχή εβδομάδα η διαδικασία θα μπει στο στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: