Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Αιματοκύλησαν το "Στόλο της Ελευθερίας"

Αιματοκύλησαν το "Στόλο της Ελευθερίας"
webadmin
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/06/2010

*H δραματική έκκληση του Βαγγέλη Πισία για παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης σήμερα τα χαράματα, κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής επιχείρησης, εναντίον των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας "Στόλος της Ελευθερίας"

Δέκα τουλάχιστον, επιβεβαιωμένοι, νεκροί και εξήντα περίπου τραυματίες είναι ο απολογισμός της Ισραηλινής απόβασης στα πλοία του στολίσκου, της Διεθνούς πρωτοβουλίας, μη κυβερνητικών οργανώσεων, "Στόλος της Ελευθερίας", η οποία έλαβε χώρα στις πέντε πάρα δέκα σήμερα τα ξημερώματα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Η "ασσύμετρη" απάντηση του Ισραήλ, έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή και διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα σε συγκέντρωση καλούν πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στις επτά μ.μ.έξω απο την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λ Κηφισίας. Παρακολουθήστε στο avgi.gr συλλογή βίντεο-τεκμηρίων καθώς και το χρονικό της σύλληψης των ακτιβιστών. (web article)



Στιγμιότυπα απο την συμπλοκή των Ισραηλινών δυνάμεων με τους Τούρκους ακτιβιστές

Απο το αυριανο φύλο της έντυπης έκδοσης:

Η δολοφονική πειρατική επιχείρηση των βατραχανθρώπων του Ισραήλ κατά των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα αποτελεί μαζικό κρατικό έγκλημα και ανοίγει ταυτόχρονα μια νέα επικίνδυνη σελίδα στο παλαιστινιακό αλλά και στην περιφερειακή ασφάλεια στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Η συμμετοχή στην αποστολή πλοίου υπό ελληνική σημαία και δεκάδων ελλήνων πολιτών, η παραδοσιακή αδελφική φιλία του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού και η ένοχη σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης.

Παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ να καλύψει με ένα πέπλο σιωπής και μυστηρίου το ρεσάλτο με πλοία και ελικόπτερα της πιο επιλεκτης μονάδας ειδικών επιχειρήσεων και το λουτρό αίματος που ακολούθησε, καμερες και κινητά τηλέφωνα κατέγραψαν σε βίντεο τις πρώτες στιγμές της επίθεσης και τον πανικο που επακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: