Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ερώτηση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες “καθίστανται αντικοινωνικές και σε βάρος των εργαζομένων”, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...




Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες στηρίχθηκε στην απελευθέρωση των αγορών, στην αναζήτηση φθηνότερης εργασίας και στην ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και κάθε δημόσιας λειτουργίας.

«Το αποτυχημένο αυτό μοντέλο ανάπτυξης, ιδιαίτερα οι αποκρατικοποιήσεις, συμπληρώνει, οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην κατάρρευση, ενώ τα φιλέτα των δημόσιων επιχειρήσεων που πουλήθηκαν στέρησαν τη χώρα από τη δυνατότητα αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια».

Ερωτά κατόπιν αυτού τον πρωθυπουργό, «γιατί η κυβέρνηση εμμένει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αν έχει μελετήσει τις επιπτώσεις ανάλογων πολιτικών σε διεθνές επίπεδο και σε τι θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: