Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το Ισραήλ δολοφονεί,αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Τα ξημερώματα ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για την Παλαιστίνη κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών και ενώ αυτά έπλεαν σε διεθνή ύδατα. Πρόκειται για πειρατεία, που αν τολμούσε άλλο κράτος να κάνει κάτι αντίστοιχο στο Ισραήλ θα είχε ξεκινήσει πόλεμος. Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δεκαπέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.
Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους που έχει μετατρέψει τη λωρίδα της Γάζας σε μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από την Ευρωπαική Ένωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στην αποστολή. Ενδεικτικό είναι ότι το μοιραίο βράδυ, καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά. Η, εκ των υστέρων, διακοπή των ελληνο-ισραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, είναι αφενός υποκριτική και αφετέρου ασήμαντη μπροστά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε πλοίο με ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα, δηλαδή σε ελληνικό έδαφος και κακοποίησαν Έλληνες πολίτες.

Απογοήτευση και θλίψη μας προκαλεί και η στάση της κυπριακής κυβέρνησης, που δεν επέτρεψε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές (μεταξύ των οποίων ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) να μεταβούν στην αποστολή και απαγόρευσε στον Στόλο της Ελευθερίας να προσεγγίσει τα κυπριακά λιμάνια. Ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κάθε κράτος, η παρεμπόδιση μια διεθνώς αναγνωρισμένης ειρηνευτικής, διεθνιστικής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς έναν καταπιεζόμενο λαό, είναι κατακριτέα και αδικαιολόγητη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
-να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
-να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
-να πιέσει για την άμεση λήψη μέτρων και επιβολή κυρώσεων από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ μέχρι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να το παραπέμψει στο Διεθνές Δικαστήριο για όλα τα εγκλήματα που πολέμου που έχει διαπράξει.

-να ανακαλέσει τους Έλληνες πρεσβευτές από το Ισραήλ και να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση.

Αυτή τη στιγμή απαιτείται τουλάχιστον η διεθνής απομόνωση και καταδίκη του Ισραήλ.

Η Νεολαία Συνασπισμού, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας, την απόσυρση του ισραηλινού στρατού κατοχής και για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67. Η έμπρακτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας Συνασπισμού στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και σε τέτοιου τύπου αποστολές θα συνεχιστεί. Καλούμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σήμερα στις 7 το απόγευμα μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και στις 6 το απόγευμα στην καμάρα στη Θεσσαλονίκη και σε κάθε πόλη για να σταματήσει το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: