Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τα κολωνάκια την έστειλαν στο νοσοκομείο!

Το ότι οι συμπολίτες κυκλοφορούν απρόσκοπτα στους δρόμους της πόλης είναι τυχαίο γεγονός. Χθες το πρωί στην οδό Δαγκλή 12 η τύχη δεν βοήθησε μία γυναίκα που έπεσε πάνω σε έναν ξεχασμένο μεταλλικό πάσσαλο, τοποθετημένο από το δήμο Ιωαννιτών.


Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί και να χρειαστεί η συνδρομή ασθενοφόρου προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Τα συγκεκριμένα κολωνάκια έχουν τοποθετηθεί από το δήμο σε ανύποπτο χρόνο, προκειμένου οι οδηγοί να μην αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια. Με ανορθόδοξο δηλαδή τρόπο ο δήμος προσπάθησε να βρει λύση στις παρανομίες εκείνων των οδηγών που επιμένουν να θεωρούν τα πεζοδρόμια χώρους στάθμευσης. Οι οδηγοί όμως συνέχιζαν να σκαρφαλώνουν στα πεζοδρόμια, ισοπεδώνοντας με τις ρόδες των αυτοκινήτων τους τα κολωνάκια. Τα περισσότερα από αυτά ελάχιστα προεξέχουν πλέον από το έδαφος με αποτέλεσμα να μη φαίνονται και να αποτελούν επικίνδυνα εμπόδια για τους πεζούς σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου. Η χθεσινή συμπολίτισσα είχε την ατυχία να πέσει επάνω τους και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι και στον θώρακα.

«Δεν είδαμε κάτι»

Η οδός Δαγκλή είναι δρόμος ελεγχόμενης στάθμευσης. Πράγμα που σημαίνει ότι καθημερινά την επισκέπτονται δημοτικοί αστυνόμοι για να ελέγχουν τις παράνομες σταθμεύσεις. Κανείς δεν είδε τα κολωνάκια που έχουν καταστραφεί εδώ και χρόνια; Ο «Η.Α.» επικοινώνησε με τη δημοτική αστυνομία. Μας ενημέρωσαν ότι «δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή τους στο συγκεκριμένο δρόμο». Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η δημοτική αστυνομία ειδοποιεί με τη σειρά της τη διεύθυνση κυκλοφοριακών θεμάτων που αναλαμβάνει την αποκατάσταση ζημιών κ.λπ..

Είναι φυσικά απορίας άξιον πώς μόνο οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν είδαν αυτό που βλέπει όλη η γειτονιά. Αλλά ακόμη και αν δεχθούμε ότι όντως δεν τα πρόσεξαν, χθες μετά το ατύχημα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την απομάκρυνση των πασσάλων; Στο ατύχημα έσπευσε και η αστυνομία. Ούτε εκείνη ειδοποίησε το δήμο;

«Σε αυτόν το δρόμο ο Δήμος έχει τοποθετήσει επί των πεζοδρομίων, κολωνάκια –ανεπαρκή έτσι κι αλλιώς- τα οποία έχουν καταστραφεί με τον καιρό και είναι παγίδες για τους πολίτες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

α) Γιατί δεν έχει αποκαταστήσει τόσο καιρό (τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα) όλες αυτές τις κακοτεχνίες;

β) Ποιος ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας; Περνά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνεχώς; Γιατί δεν ενημερώνει τις υπηρεσίες του Δήμου για αυτά τα θέματα;» μας γράφει ο αναγνώστης Άγγελος Ιωάννου, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες από το συμβάν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η συμπολίτισσα έχει δικαίωμα να κινηθεί εναντίον του δήμου που φέρει την ευθύνη για τον τραυματισμό της. Ακόμη και με το υπάρχον χρονοβόρο δικαστικό σύστημα στη χώρα μας, μια τιμωρία ίσως να συνέτιζε τις υπηρεσίες του δημαρχείου. Γιατί δυστυχώς η μέριμνα, έστω και στοιχειώδης, λείπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: