Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σφυρίζει αδιάφορα η δημοτική αρχή

Καταγγελλία κατοίκων της περιοχής που μιλούν αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων



Για κατάληψη και κακοποίηση του πάρκου Κατσάρη από συγκεκριμένες επιχειρήσεις καφέ οι οποίες λειτουργούν στην οδό Γαριβάλδη, κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής με ενυπόγραφη επιστολή τους προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Παρασκευή Τσίλη.Σύμφωνα με την επιστολή οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί ακόμα, μετά 4 μήνες αφότου ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η νέα Δημοτική Αρχή, συνεχίζεται η παράνομη κατάληψη των πλακοστρώτων, με φυσική πέτρα, τμημάτων του Πάρκου Κατσάρη και η κακοποίησή του από τα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη.Ειδικότερα καταγγέλουν ότι τα καταστήματα "Macanundo", και "Remezzo", έχουν καταλάβει τις πλακόστρωτες εισόδους του πάρκου και την εφαπτόμενη με το πεζοδρόμιο πλακόστρωτη μικρή πλατεία εμποδίζοντας εντελώς τη δυνατότητα εισόδου στο πάρκο, από την οδό Γαριβάλδη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι μπορούν εισέρχονται πατώντας στο πράσινο καταστρέφοντάς το.Οι κάτοικοι καταγγέλουν ακόμη ότι τα καταστήματα αναρτούν στα δέντρα του πάρκου ηχεία και παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα από τους φανοστάτες του Πάρκου Κατσάρη!Καταγγελία η οποία εφόσον αποδειχτεί αληθινή είναι πολύ σοβαρή γιατί πρόκειται για υποκλοπή ρεύματος από δημοτικό φωτισμό.Συνεχίζοντας στην καταγγελία τους οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι η καφετέρια "Macanundo" έχει τοποθετήσει εντός του Πάρκου Κατσάρη μια παλιά βάρκα -για ντεκόρ, χωρίς την άδεια κάποιας υπηρεσίας του Δήμου, αλλά υπό την ανοχή του πρώην Δημάρχου (!), όπως τους πληροφόρησε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.Παράλληλα τα άλλα καταστήματα που αναπτύσσουν, χωρίς άδεια, τραπεζοκαθίσματα στο πλακόστρωτο -με πλάκες βιομηχανικές- που κατασκεύασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του πρασίνου, χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτησή τους πλατιά λωρίδα του υπάρχοντος πρασίνου...για να τοποθετούν πάγκους σερβιρίσματος (πάσα), σπασμένες καρέκλες, κλούβες για να τοποθετούν τις γνωστές μαύρες σακκούλες απορριμμάτων κ.λπ..

Καταργήθηκε το πάρκο
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, ουσιαστικά έχει καταργηθεί το τμήμα του Πάρκου Κατσάρη που εφάπτεται της οδού Γαριβάλδη, από την οποία δεν υπάρχει καμιά είσοδος προς αυτό, ενώ οι μεθυσμένοι των καταστημάτων αυτών τις πρωϊνές ώρες επιδίδονται στην καταστροφή των εγκαταστάσεων της εκεί παιδικής χαράς, χρησιμοποιώντας τους χώρους της ως τουαλέτες και σπάζοντας φιάλες μπίρας.Και προσθέτουν:«... Αντιλαμβάνεστε, πιστεύουμε τους τεράστιους κινδύνους για την υγεία των παιδιών που επισκέπτονται την παιδική χαρά, αλλά και κακοποίηση της εικόνας της πόλης.
Κυρία Αντιδήμαρχος!
Μετά απ' αυτά ζητούμε:
- Να απομακρύνει το Δήμος άμεσα τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων "Macanundo" και "Remezzo" από τις πλακόστρωτες εισόδους και από την πλακόστρωτη πλατεία, που είναι φυσικά τμήματα του πάρκου Κατσάρη.
- Να ξηλωθεί το πλακόστρωτο που κατασκεύασε η απελθούσα Δημοτική Αρχή καταστρέφοντας το πράσινο και να αποδοθεί στους πολίτες το Πάρκο Κατσάρη όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος.
Ωσότου ξηλωθεί το πλακόστρωτο να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα, να επιτραπούν μόνο στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα καταστήματα με αυστηρές προδιαγραφές-αυστηρή οριοθέτηση στο μισό πλάτος του πεζοδρομίου με καλαίσθητα ξύλινα κιγκλιδώματα κατά τις υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου. Το κόστος να αναλάβουν οι καταστηματάρχες.Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και απελευθέρωση του πάρκου και των δέντρων του από τις ασχήμιες που εκθέσαμε παραπάνω, αλλά και την αποκατάσταση και περίφραξη των εγκαταστάσεων της Παιδικής Χαράς.Παρακαλούμε, αφού σας υπενθυμίσουμε ότι η Περιοχή Σιαράβα είναι κομμάτι του Ιστορικού Κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων που προστατεύεται από Ειδικές Διατάξεις, να ενεργήσετε άμεσα και αποφασιστικά για την αποκατάσταση της ευνομίας και της σωστής λειτουργίας στο Πάρκο Κατσάρη, σε συνδυασμό με την κανονιστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μουσική, τα μουσικά όργανα και τα τραπεζοκαθίσματα που αναμένουμε. Επιτέλους η Δημοτική Αρχή είναι ανάγκη να εφαρμόσει όσα προεκλογικά διακήρυξε και όσα και εσείς προσωπικά έχετε δηλώσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Γι' αυτά δεν αμφιβάλλουμε γιατί έχουμε δείγματα της ευαισθησίας σας για τα δικαιώματά μας ως κατοίκων αυτής της πόλης στην ησυχία και στον ύπνο, την ευνομία, την ποιότητα ζωής που τόσο κακοποιούνται στην περιοχή μας από την αυθαίρετη, παράνομη, αντικοινωνική και επιζήμια για την ταυτότητα της πόλης μας συμπεριφορά και λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων της οδού Γαριβάλδη.

Ποιοι υπογράφουν
Την επιστολή υπογράφουν οι: Σόλων Παππάς, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Μενέλαος Παπαχρήστος, Συν/χος Δάσκαλος, Αγγελική Σταυροπούλου, καθηγήτρια πανεπιστημίου, Παναγιώτης Χόνδρης, συνταξιούχος επιχειρηματίας, Νικόλαος Βραζιτούλης, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Κώστας Στεφάνου, Οικονομολόγος, Νατάσα Χοτούρα, παιδίατρος, Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, δημόσιος υπάλληλος, Γεώργιος Νάκος, σκηνοθέτης - ηθοποιός, και Αγγελική Παλούκα Συν/χος Καθηγήτρια και την κοινοποιούν:
- Στον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δ. Ιωαννιτών κ. Γιωτίτσας με την παράκληση για την Κοινοποίηση στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους Αντιδημάρχους.
- Στην Γ.Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεωργακοπούλου
- Στον Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μέμο με την παράκληση να κοινοποιήσει το παρόν σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου.
- Στην Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου και
- Στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: