Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η οικογένεια του Μ. Καντάρη καταγγέλλει τη «Χρυσή Αυγή» για βεβήλωση νεκρού

Ως γνωστόν η χήρα του στυγερά δολοφονηθέντος στη διασταύρωση των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου Μανώλη Καντάρη, προς τιμήν της, δεν είχε αποδεχθεί τα λουλούδια που της είχε αποστείλει η »Χρυσή Αυγή» και είχε καταγγείλει την αυτόκλητη εκμετάλλευση από την τελευταία της δολοφονίας του άνδρα της για να υπηρετηθούν ρατσιστικές σκοπιμότητες.

Ως συνέχεια των ως άνω αξιέπαινων κινήσεων, που αποστέλουν ευρύτερα μηνύματα, η οικογένεια του άτυχου Μανώλη Καντάρη, διαμέσου συγγενών του, απέστειλε νέα καταγγελία στην 1η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας, με την οποία επικρίνει την »καπηλεία» και»βεβήλωση νεκρου της μνήμης του νεκρού’ από την »Χρυσή Αυγή»!

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών, η Ελένη Πορτάλιου, από την παράταξη »Ανοιχτή Πόλη» αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας». Η κ. Πορτάλιου έκανε λόγο για «καπηλεία της μνήμης του δολοφονηθέντος Μανόλη Καντάρη, από τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι η τελευταία «έχει εξαπολύσει πογκρόμ με την ανοχή της αστυνομίας» και ότι «έχει καταστεί «κράτος εν κράτει» στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας». Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι είναι προς τιμήν της οικογένειας του Μανώλη Καντάρη το γεγονός ότι καταγγέλλει «τη χυδαία προπαγάνδα, την καπηλεία και τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: