Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παπαδημούλης για Siemens: “Αυτή η συζήτηση μετατρέπει τη Βουλή σε «πλυντήριο σκανδάλων»”

Για εσκεμμένη καθυστέρηση πέντε μηνών μέχρι να έρθει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου «να ψηφιστεί στο μεταξύ ο νόμος Καστανίδη» που αναθέτει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης σε μια επιτροπή δικαστών, κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην τοποθέτησή του, σήμερα, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου και έθεσε ερωτήματα τόσο για τη μή σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, κάτι στο όποιο, όπως επισημαίνει, έχουν συμφωνήσει και οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που συμμετέχουν στην Εξεταστική, όσο και για την ανάθεση υπεράσπισης των αξιώσεων του ελληνικού κράτους έναντι της γερμανικής εταιρείας στο διεθνή οίκο Hogan Lovells, του οποίου πελάτης τυγχάνει να είναι και η Siemens.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Καστανίδη είπε : “Η βόμβα των επιστολών Καστανίδη υπογραμμίζει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη στο μέγα δικομματικό σκάνδαλο της Siemens” και πρόσθεσε ότι πρόκειται για νέα σημαντικά δεδομένα που “επιβάλλουν την συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής”.

Επίσης είπε ότι σε δίκη θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί και όσα μη πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση, αφήνοντας αιχμές για τον Θ.Τσουκάτο και πως “δια πράξεων και παραλείψεων μετατρέπεται η Βουλή σε «πλυντήριο σκανδάλων» και η συστημική διαφθορά αφρικανικού τύπου ζει και βασιλεύει”.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας εξηγήσεις γιατί η πρόταση της Ν.Δ δεν βρήκε κανένα Νεοδημοκράτη, πρώην Υπουργό, για τον οποίο να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: