Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διαδηλώσεις για την άμεση απελευθέρωση του Μ. Ζέρβα σε 9 πόλεις

Σφοδρός άνεμος αλληλεγγύης φύσηξε στην Αθήνα χθες, με περίπου 4.500 διαδηλωτές να κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα, που συνελήφθη στην απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μαρτίου και κρατείται προφυλακισμένος εδώ και 5 εβδομάδες, με μοναδικό 'ενοχοποιητικό' στοιχείο τη 'μαρτυρία' αστυνομικού.

“Σαμπουάν, μπουρνούζι, μαλακτικό - Προσέξτε μην βρεθούμε στον Κορυδαλλό”, καθώς και “Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο” ήταν δύο από τα κυρίαρχα συνθήματα που ένωναν τις φωνές των διαμαρτυρόμενων, το χθεσινό απόγευμα, πανελλαδική ημέρα δράσης αλληλεγγύης στον Μάριο Ζέρβα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν νέοι εργαζόμενοι. Το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, πολιτικές δυνάμεις όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΕΕΚ, καθώς και πλήθος ποδηλατών, συσπειρώθηκαν πίσω από τα πανό της Πρωτοβουλίας freemariosz, που διοργάνωσε την κινητοποίηση. “Οι κοινωνικοί αγώνες δεν καταστέλλονται” ήταν άλλο ένα σύνθημα γραμμένο σε προκηρύξεις και πανό, καθώς η σύλληψη του νεαρού κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης “πλήττει ευθέως το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην απεργία και τη διαδήλωση”, όπως επισήμανε το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων.

“Η περίπτωση του Μάριου δεν είναι η πρώτη. Τόσες και τόσες αντίστοιχες περιπτώσεις ρουτίνας παραμένουν στην αφάνεια, μακριά από την επικαιρότητα, σε κάποιες από αυτές αναζητούνται ευθύνες και σε ελάχιστες τελικά αποδίδονται”, τόνιζαν σε προκήρυξή τους οι διοργανωτές.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη από την έναρξη της πορείας, καθώς άνδρες της ΜΑΤ “συνόδευαν” τους διαδηλωτές καθ' όλη τη διάρκειά της. Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, ακολούθησαν μικρής κλίμακας επεισόδια από αγνώστους, που προκάλεσαν φθορές και στο Via Vai επί της Πανεπιστημίου, κατάστημα που συνδέεται με την υπόθεση της μετανάστριας Κάρμεν Μ., της νέας “Κούνεβα”.

Διαδηλώσεις για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα, αλλά και την παύση των διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων της 11/3, πραγματοποιήθηκαν σε ακόμη 9 πόλεις της Ελλάδας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από τη στιγμή της σύλληψης του νεαρού γυμναστή, ενώ 13 αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που κατέθεσε εναντίον του.

Φωτογραφίες, κείμενα και αφίσες, στο σάιτ της Πρωτοβουλίας http://www.freemariosz.wordpress.com/.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

ΛΕΖΑΝΤΑ

Περισσότεροι από 4.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, απαιτώντας την απελευθέρωση του Μ. Ζέρβα που κρατείται με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο μαρτυρία αστυνομικού

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: