Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Δόντια δείχνουν ΔΝΤ και αγορές

* Μόνο 390 εκατ. ευρώ προσφέρθηκαν για το 20ετές ομόλογο ενός (1) δισ. ευρώ. Στο 6,005% το επιτόκιο

* Ξέφυγαν και πάλι τα spreads, έπεσε το Χρηματιστήριο

* Ντομινίκ Στρος Καν: Το ΔΝΤ θα θέσει τους δικούς του όρους, αν ζητηθεί βοήθεια. Η διοίκηση του Ταμείου συνεδριάζει σήμερα στη Ν. Υόρκη για την Ελλάδα

Σε κλίμα παθών πορεύεται η ελληνική οικονομία, καθώς όχι μόνο δανειζόμαστε με επιτόκια άνω του 6%, αλλά οι πιστωτές δείχνουν απρόθυμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Χθες για την ανανέωση του 20ετούς ομολόγου αξίας ενός δισ. ευρώ βρέθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 6,005%. Τα spreads στο 10ετές ομόλογο έφτασαν στις 330 μονάδες βάσης, ενώ το Χρηματιστήριο της Αθήνας έπεσε κατά 1,75%.

Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο να μπει η Ελλάδα στο χειρουργείο στο ΔΝΤ. Ο επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα θέσει τους δικούς του όρους αν ζητήσει βοήθεια η Ελλάδα διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ακόμη και χθες, ότι δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση του ΔΝΤ στη Ν. Υόρκη για το "ελληνικό ζήτημα", ενώ την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιό του έρχεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: