Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Α. Λοβέρδος: Η αριστερά μάς βάζει τρικλοποδιές!

Σε αναζήτηση εσωτερικού εχθρού για να επιρρίψει τις ευθύνες της αποτυχίας της βρίσκεται η κυβέρνηση. Ενδεικτική της κατάστασης ήταν και η χθεσινή εμφάνιση στη Βουλή του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κάλεσε "δύο πολιτικούς χώρους" να μην βάζουν τρικλοποδιές και να αφήσουν την κυβέρνηση να δουλέψει! Πρόσθεσε δε ότι "δεν δεχόμαστε μομφές με το δάχτυλο υψωμένο, ειδικά αν δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αυτός στη θέση μας"...

Θέλει κουράγιο να είναι και τιμητές και να βγαίνουν και να εγκαλούν την αριστερά, του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: "Η αριστερά δεν κυβέρνησε τον τόπο. Η αριστερά όλα αυτά τα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν μια δύναμη η οποία κράτησε τα μπόσικα στο πολιτικό σύστημα, διεκδικώντας πάντα το κοινωνικό όφελος και το κοινωνικό συμφέρον. Δεν γέμισε η αριστερά τον δημόσιο τομέα με τις πελατειακές της εξυπηρετήσεις".

Συνήγορος του υπουργού ήταν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που θεωρεί ότι η αριστερά "προσθέτει στοιχεία διαλύσεως", ενώ συμφώνησε με τον υπουργό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα. "Το χάος δεν το προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά, το χάος είναι εδώ, μας χτυπάει την πόρτα. Οι κοινωνικές εκρήξεις είναι το χάος; Χάος είναι αυτό που ζούμε. Χάος είναι το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζετε από κάποιους που δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση" απάντησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ύφεση φέρνει πιο κοντά τη χρεωκοπία

Ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο μηχανισμός στήριξης είναι η μόνη λύση, αλλά ο Αλ. Τσίπρας διαφώνησε με τη λογική των μονόδρομων τονίζοντας ότι "υπάρχει εναλλακτικός δρόμος". "Μια ζωή ακούμε ότι είναι μονόδρομος" είπε θυμίζοντας τι έλεγαν για την ΟΝΕ και την ονομαστική σύγκλιση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (με την ανάληψη των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε), την ανύπαρκτη παραγωγική βάση της χώρας, τις εξοπλιστικές δαπάνες, τα φορολογικά νομοσχέδια και τις φοροαπαλλαγές. "Όλα μονόδρομος, και τώρα μονόδρομος μάς λέτε για την κηδεμονία του ΔΝΤ. Όλοι σας οι μονόδρομοι τόσα χρόνια αποδείχθηκαν βούρκος" υπογράμμισε και ζήτησε να μην υπηρετεί τυφλά η κυβέρνηση "πολιτικές που στηρίζουν ένα οικονομικο-πολιτικό σύστημα που καταρρέει και στη χώρα μας και διεθνώς".

"Η χώρα δίνει αγώνα και όλα θα πάνε καλά" είπε ο υπουργός Εργασίας την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε έκτακτη σύσκεψη για την κατάρρευση της οικονομίας. Ο Α. Λοβέρδος ενημέρωσε τη Βουλή ότι πρόβαλε ισχυρά επιχειρήματα στο ΔΝΤ για να μην χαθούν ο 13ος και 14ος μισθός, να μην σταματήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην καταργηθεί το πλαφόν των απολύσεων και ο κατώτατος μισθός.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα "είναι αυτά που φέρνουν την ύφεση, η προοπτική της ύφεσης είναι που φέρνει τη χρεωκοπία ένα βήμα πιο κοντά. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος". "Αφού εσείς δεν είστε σε θέση, δεν μπορείτε να βάλετε καμιά κόκκινη γραμμή, αφήστε τον λαό να βάλει αυτός τις κόκκινες γραμμές" κατέληξε.

"Νομοθετούν οι βάρβαροι"

"Φθάσατε στο σημείο να νομοθετούν οι βάρβαροι, γιατί στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, το οποίο εσείς θέσατε προεκλογικά, καταλήξατε και διαλέξατε τη βαρβαρότητα του ΔΝΤ και τώρα μας την εμφανίζετε και ως εθνική επιτυχία" είπε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε τη δήλωση Λοβέρδου ότι από τον Δεκέμβριο συζητά με το ΔΝΤ. Ο υπουργός είπε ότι επρόκειτο για "συναντήσεις ρουτίνας" και για "καθημερινότητα" της ελληνικής διοίκησης. "Οι δαιμονοποιήσεις δίνουν δημοκοπικά επιχειρήματα και δεν χρειάζεται πια αυτά ο ελληνικός λαός" πρόσθεσε κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για "συνειδητή διαστρέβλωση".
"Αντί να σηκώνετε τα χέρια και να παραδίδεστε μέσα στον πανικό σας στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ που μας κυβερνάνε, και να είστε έτοιμοι να δώσετε ακόμη και τις καρέκλες στα υπουργικά γραφεία, δώστε απαντήσεις τουλάχιστον στον ελληνικό λαό" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για κηδεμονία από το ΔΝΤ.

"Ξεκούρδιστη μπάντα"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση αναξιόπιστη και "ξεκούρδιστη μπάντα", ενώ για τον μηχανισμό στήριξης είπε ότι συμφώνησε σε κάτι που δεν γνώριζε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ΛΑΟΣ σημειώνοντας ότι αποφάσισε να αφήσει ένα ποσοστό της στήριξης στον πρωθυπουργό, βλέποντας ότι ακολουθεί στρατηγική στραβού γιαλού που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Υπέρ ευρύτερων κυβερνητικών σχηματισμών, αλλά με ίδια ρότα πολιτικής, τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενισχύσει την "αναιμική σύνθεση" της κυβέρνησης με προσωπικότητες που θα ακούγονται περισσότερο από τις αγορές, διότι τώρα "κατεβάζει τη δεύτερη ομάδα σε έναν κυριαρχικό αγώνα. Κινδυνεύει η πατρίδα". Επέκρινε τον πρωθυπουργό και για την ανυποληψία της χώρας λέγοντας ότι "άρχισε πλιάτσικο", ενώ "ημείς άδομεν".

Η Βουλή, με το ΚΚΕ να έχει αποχωρήσει από την Τρίτη, ψήφισε χθες και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις τροπολογιών του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα και τις προμήθειες των νοσοκομείων.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: