Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν στο ΔΝΤ

Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παλινωδίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, "οδηγούν την Ελλάδα στο ΔΝΤ". Τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. απασχόλησαν οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και οι αντιστάσεις που πρέπει να αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κυβερνητικές επιλογές. Ο Αλ. Τσίπρας ήταν ιδιαιτερός επικριτικός για τις διαρροές ή τις φήμες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα για τα ζητήματα της οικονομίας, φήμες, που, όπως είπε, "κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη να αναζητούν μεταξύ τους εξιλαστήρια θύματα ή βαθιά λαρύγγια". Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση του κόσμου της αριστεράς και στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει σειρά εξορμήσεων, συντονισμένων δράσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ σταθερή είναι η επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΝ στην ανάγκη δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού μετώπου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της συμμετοχής της "Αυτόνομης Παρέμβασης" στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. Η Π.Γ. συμφώνησε ότι η απόφαση αποτελεί αποκλειστική επιλογή της συνδικαλιστικής παράταξης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", ερωτηθείς σχετικά απάντησε: "Όσα προβλήματα και καθυστερήσεις και αν έχει το συνδικαλιστικό κίνημα, η διάσπασή του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο θα ήταν πολύ σοβαρό λάθος. Η συμμετοχή σε αντιπροσωπευτικά προεδρεία είναι μια στάση που πρέπει να κριθεί ως προς τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία".

Κριτική και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, κριτική στην κυβέρνηση για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας άσκησαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο τελευταίος μίλησε για "το πλήρες και απόλυτο ναυάγιο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής", ενώ απέδωσε τεράστιες ευθύνες στους "κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. για τις τραγικές εξελίξεις στη χώρα μας". Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι "αποτελεί ειρωνεία και απίστευτη κυβερνητική υποκρισία, την ώρα που η χώρα βουλιάζει και καταληστεύεται από πανύψηλα επιτόκια, η κυβέρνηση να προσφέρει 'χαριστικά' 17 δισ. ευρώ στις τράπεζες".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε "τρύπια" την ευρωπαϊκή ασπίδα, λέγοντας πως "ό,τι παίρνει η κυβέρνηση από τον λαό, το πληρώνει στους κερδοσκόπους. Οι πολίτες πληρώνουν πλέον τα σπασμένα όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων ανάπτυξης και λαϊκών ομολόγων, αλλιώς -είπε- "η διπλή θηλιά του χρέους και της ύφεσης οδηγεί σε νέα, σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα και, βήμα-βήμα, στα νύχια του ΔΝΤ".

ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων, τα οποία θα φέρει ανεξάρτητα από την εξέλιξη των spreads" υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση για την άνοδο των spreads και τη θέση της κυβέρνησης το ΚΚΕ. Παράλληλα αναφέρει ότι "πίσω από την άνοδο των spreads κρύβεται ο σκληρός ανταγωνισμός κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την Ε.Ε., στον οποίο συμμετέχουν ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, αναζητώντας την πιο επωφελή γι’ αυτούς συμμαχία".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: