Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Άνοιξαν παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο

Άνοιξαν παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/04/2010

* Καταργούνται σε πρώτη φάση 75 δημόσιοι οργανισμοί. Απολύονται οι συμβασιούχοι, σε εκκρεμότητα οι αορίστου χρόνου

* Γ. Παπακωνσταντίνου: Συζητάμε με το ΔΝΤ για περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα



Σενάριο για απολύσεις ακόμη και δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, που οι οργανισμοί στους οποίους υπηρετούν θα καταργηθούν, τροφοδοτεί η κυβέρνηση. Χθες, στο Μαξίμου, συζητήθηκε το σχέδιο κατάργησης των 6.000 δημοσίων φορέων που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. Όπως ανέφερε ανώτερη κυβερνητική πηγή, οι συμβασιούχοι θα απολυθούν, ενώ γίνεται συζήτηση για την τύχη των υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συναινέσει για περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως πιέζουν ΔΝΤ - Ε.Ε., και η ίδια διευκολύνει δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να βάλει "κόκκινες γραμμές" στη συζήτηση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητείται το σχέδιο "Καλλικράτης", που προβλέπει την κατάργηση 2.000 δημοτικών επιχειρήσεων από τις 6.000. Αδιευκρίνιστη, επί του παρόντος, είναι η τύχη των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς στο προσχέδιο οι νομαρχίες καταργούνται...

Τα μέτρα έχουν δημιουργήσει αναβρασμό και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εξέλιξη που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις των ημερών και αναμένεται να εκφραστεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: