Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εναλλακτική πρόταση στην κρίση χαράζει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά

Η δημιουργία ανοιχτού φόρουμ για τη συγκρότηση εναλλακτικής πρότασης στρατηγικής στην κρίση και ένα σύνολο διαφορετικών φορολογικών πολιτικών, αποτέλεσε τον κοινό παρονομαστή στη χθεσινή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στη Μαδρίτη, με θέμα τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στην Ισπανία για ζητήματα που αφορούν την παρούσα οικονομική κρίση, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τη Στρατηγική ΕΕ2020 και τις εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θεματική συζήτηση, με θέμα τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, έλαβαν μέρος από την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας ο Cayo Lara, Gaspar Llamazares, οι συνδικαλιστές Ramon Gorriz, Sebastian Martinez και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Στη συνεδρίαση σημειώθηκε επίσης η ανάγκη καταπολέμησης της παραοικονομίας και της διαφθοράς, η λήψη συγκεκριμένων επενδυτικών μέτρων προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης, η ενεργός στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας εθνικού τραπεζικού πυλώνα.

Ο Ν. Χουντής υπογράμμισε, ότι ενώ βρισκόμαστε στη φάση εκείνη της κρίσης που εμφανίζεται ως δημοσιονομική κρίση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα βάρη της κρίσης πληρώνουν ήδη οι εργαζόμενοι.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: