Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή: Οι 260 ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της Ολυμπιακής που απολύθηκαν υποχρεωτικά με την ιδιωτικοποίησή της δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα κίνητρα, σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης, ζητώντας να αρθεί η αδικία εις βάρος των ιπτάμενων συνοδών - φροντιστών (υπουργεία Υποδομών, Εργασίας).

- Εκφοβιστική επίθεση σε στελέχη του Free Gaza Movement: Με αφορμή την επίθεση στο αυτοκίνητο του συντονιστή της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", Βαγγέλη Πισσία, και την τηλεφωνική απειλή εναντίον του ότι "θα πληρώσεις, υποστηρίζεις τους τρομοκράτες ισλαμιστές μπάσταρδε", οι Τάσος Κουράκης και Θοδωρής Δρίτσας ζητούν να προστατευθούν όσοι συμμετέχουν στην αποστολή (υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας Πολίτη).

- ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ Α.Ε.: Οι 102 εργαζόμενοι της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ Α.Ε. στο Κιλκίς θα μείνουν στην ανεργία, αφού η εταιρεία κατέθεσε αίτημα παύσης πληρωμών και σταμάτησε τις μηχανές του εργοστασίου, σημειώνει η Ευαγγελία Αμμανατίδου και ζητεί να μην γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης και να γίνει έλεγχος στην εταιρεία (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- Ενίσχυση τραπεζών: Σκανδαλώδη και χαριστική χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την άμεση και έμμεση ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου με δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος μέσω της επέκτασης ώς τον Ιούλιο της προθεσμίας για την υπαγωγή των τραπεζών στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ (υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας).

- Επιστολή διοικητή ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου Σμύρνης: Με αφορμή την επιστολή του στρατιωτικού διοικητή του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, ο οποίος δέχεται ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν για το Αιγαίο είναι εκ μέρους του ΝΑΤΟ υπεύθυνη η Τουρκία ή η Ελλάδα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτά σε τι εξυπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας η "νέα δομή" του ΝΑΤΟ και αν η κυβέρνηση θα αμφισβητήσει τον ρόλο και τις λειτουργίες του (υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας).

- Υποχρεωτική ασφάλιση ελευθέρων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ: Την ανάκληση της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ, που υποχρεώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ, ζητούν οι Ευαγγελία Αμμανατίδου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βασίλης Μουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι και ο Συνήγορος του Πολίτη την χαρακτηρίζει μη σύννομη (υπουργείο Εργασίας).

- Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας: Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λειτουργία του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στην Κόνιτσα, σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας ότι το προσωπικό παραμένει απλήρωτο, η τοπική αγορά έχει φορτωθεί με υπέρογκες οφειλές και το Κέντρο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας).

- Γονική άδεια σε στρατιωτικούς: Τη χορήγηση γονικής άδειας ανατροφής τέκνου και στους πατέρες στρατιωτικούς που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις ζητούν οι Φώτης Κουβέλης και Θοδωρής Δρίτσας, υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το ΓΕΕΘΑ με προσωρινή διαταγή αναγνώρισαν αυτό το δικαίωμα (υπουργείο Άμυνας).

- Λιμάνι Πατρών: Τη δημοπράτηση του 3ου τμήματος του νέου λιμένα της Πάτρας και την άμεση παραλαβή και λειτουργία του ήδη ολοκληρωμένου 2ου τμήματος ζητεί ο Νίκος Τσούκαλης, αναφέροντας ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο εμπορικός χαρακτήρας του λιμανιού και να διοριστεί νέα διοίκηση στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (υπουργείο Υποδομών).

- Απολυμένοι Groupal ΑΕΒΕ στην Ξάνθη: Την αποκατάσταση απολυμένων της βιομηχανίας αλουμινίου Groupal ΑΒΕΕ, που εδρεύει στην Ξάνθη και είναι θυγατρική του ομίλου ALCO, ζητούν οι Ηρώ Διώτη, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Βασίλης Μουλόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες στην επιχείρηση (υπουργείο Εργασίας).
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: