Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σε μάχη εντυπώσεων επιδίδεται ο Αλ. Κούγιας

Σε μάχη εντυπώσεων έχει βαλθεί να μετατρέψει τη δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου ο συνήγορος του Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, επιμένοντας στη συκοφαντία και την επίθεση στους αυτόπτες μάρτυρες. Με αφορμή την εκ νέου μη προσέλευση του 17χρονου στο δικαστήριο για να καταθέσει, ο Αλ. Κούγιας συνέχισε την επίθεση εναντίον του ανήλικου μάρτυρα, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει την προστασία του ίδιου, των παιδιών του και του γραφείου του καθώς, όπως ισχυρίστηκε, έχει γίνει στόχος επικίνδυνων αντιεξουσιαστών.

Για να τεκμηριώσει τη στοχοποίησή του, χρησιμοποίησε την επιστολή που ο 17χρονος απέστειλε χθες στο ενημερωτικό πόρταλ “zougla.gr”, με την οποία απαντά στις προχθεσινές αιτιάσεις του Αλ. Κούγια. Ο νεαρός ξεκαθαρίζει στην επιστολή του πως είναι πολιτική του επιλογή να μην εμφανιστεί στη δίκη, ενώ απαντώντας στον ισχυρισμό Κούγια πως συμμετέχει σε ακροαριστερή οργάνωση και συνεργάζεται με κυκλώματα κάνει λόγο για “γελοιότητες” και “σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα”. Ο Αλ. Κούγιας αξιοποιώντας την επιστολή προς όφελός του υποστήριξε στο δικαστήριο πως τα όσα γράφονται είναι ευθεία απειλή κατά της ζωής του και χαρακτήρισε τον νεαρό "επικίνδυνο αντεξουσιαστή, αναρχικό, ο οποίος με θράσος επιδεικνύει την προσωπικότητά του".

Βίαιη προσαγωγή του 17χρονου και έλεγχος για απείθεια

Ύστερα από την νέα απουσία του νεαρού αυτόπτη μάρτυρα από τη διαδικασία -τον οποίο η αστυνομία δεν βρήκε σπίτι του χθες τα ξημερώματα για να τον μεταφέρει στην Άμφισσα- έγινε δεκτό το αίτημα για βίαιη προσαγωγή του. Παράλληλα, ύστερα από αίτημα του Αλ. Κούγια, το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν λόγοι ποινικής δίωξης του 17χρονου για το αδίκημα της απείθειας και των γονέων του για το αδίκημα της πλημμελούς άσκησης επιμέλειας.

Παρέμβαση των γονέων του 17χρονου

Εν τω μεταξύ οι γονείς του νεαρού μάρτυρα ύστερα από τη νέα συκοφάντηση της οικογένειάς τους με δήλωσή τους σημείωσαν πως ο Αλ. Κούγιας “γνωρίζει πολύ καλά ότι καμιά απειλή δεν αντιμετωπίζει” προσθέτοντας πως με τις προσωπικές του επιθέσεις μετατρέπεται στον “κατ' εξοχήν υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει σήμερα δημιουργηθεί". “Οι σημερινές του απαράδεκτες δηλώσεις, συκοφαντικές και δηλητηριώδεις, αποκαλύπτουν συσσωρευμένη εμπάθεια απέναντι σε ένα παιδί που υπήρξε το παρά λίγο δεύτερο θύμα της τραγικής αυτής υπόθεσης” δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στις προχθεσινές αιτιάσεις του συνηγόρου απάντησαν με κοινή τους ανακοίνωση το ΝΑΡ και η νεολαία του, κάνοντας λόγο για “φασίζουσες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας”. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μετά τη διακοπή, την οποία ζήτησε ο Αλ. Κούγιας “για να ηρεμήσει”, η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του αρχιφύλακα Θ. Χριστόδουλου ο οποίος συμμετείχε στην αυτοψία. Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, είπε πως αν βρισκόταν στη θέση των ειδικών φρουρών δεν θα γύριζε πίσω στο σημείο όπου -όπως υποστηρίζουν- είχαν δεχθεί επίθεση και, αντίθετα, θα ζητούσε κάλυψη από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: