Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΣΟΚ Δι.Νε.Του

Την Παρασκευή 23/4 το ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε την απόφαση του να προσφύγει στον μηχανισμό της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αφού όλους τους μήνες από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ, η προσφυγή στο ΔΝΤ γίνεται με μικρά-μικρά βήματα από καιρού προδιαγγεγραμμένα. Ένα εξάμηνο τώρα το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλους τους συμμάχους του προσπαθούν να μας πείσουν ότι η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα».
Επειδή όμως δεν ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική, ξέρουμε πολύ καλά ότι σε όσες χώρες έφεραν οι κυβερνήσεις το ΔΝΤ, έγιναν το καλύτερο πρότυπο του νεοφιλελευθερισμού καθώς ισοπέδωσαν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη ,τα σχολεία και τα νοσοκομεία έβαλαν λουκέτα και η συνολική κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου έγινε κανόνας.
Είναι προφανές πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις περικοπές (13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το πάγωμα του κατώτατου μισθού, η απελευθέρωση των απολύσεων, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμα και στην παιδεία και στην υγεία, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο ότι θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε πρωτοφανή επίπεδα εξαθλίωσης.
Όταν μας λένε μόνοι τους ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ θα είναι οδυνηρή, η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας το επόμενο διάστημα πέρα από το ότι είναι απελπιστικά απλή θα πρέπει να είναι και οδυνηρή για τα σχέδια τους.
Η Νεολαία Συνασπισμού, κατανοώντας την ιστορική στιγμή την οποία διανύουμε, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντισταθούν σε κάθε κοινωνικό χώρο προκειμένου να αποτρέψουμε την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: