Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα τον έχουν

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε χθες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμειων σωματείων, του δικτύου συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για να διαδηλώσει κατά της προσφυγής της χώρας στον μηχανισμό στήριξης που περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, εκατοντάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης που ρίχνουν τη χώρα και τους εργαζόμενους στον γκρεμό. “Όλοι και όλες πρέπει να βγούμε από τα σπίτια μας, να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε ενάντια στο σφαγείο του ΔΝΤ, ραντεβού στις 6. 30 μ.μ. στα Προπύλαια” ήταν το ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφόρησε σε κινητά τηλέφωνα και email αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, φοιτητές και μαθητές, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς ήταν συνεπείς με το ραντεβού τους και έδειξαν αποφασισμένοι να μη δεχθούν τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τη σφραγίδα πλέον και επίσημα του ΔΝΤ.

“Ο κόσμος της κρίσης τους δεν χωράει τις ανάγκες μας” “Μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα τον έχουν”, “Σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες”, ήταν μερικά μόνο από τα δεκάδες πανό των διαδηλωτών, ενώ τα συνθήματά τους κατά του ΔΝΤ και της κυβέρνησης ήταν παθιασμένα και πρωτότυπα. Πολλά επίσης ήταν και τα πηγαδάκια στον τόπο της συγκέντρωσης, με τους περισσότερους να δείχνουν έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις. Διάχυτη ήταν η αντίληψη ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, ενώ πολλοί μετέφεραν τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η ανάμειξη του ΔΝΤ στα εσωτερικά των χωρών.

“Δεν πρέπει να έχουμε καμία ψευδαίσθηση ή προσδοκία από την επιλογή της κυβέρνησης να προσφύγει στο ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας” τόνισε στην “Α” ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης. Παράλληλα υπογράμμισε πως “οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να σηκώσουν ανάστημα και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτούς που χρόνια τώρα, απορροφημένοι από τον νεοφιλελευθερισμό, παρέδωσαν τα κλειδιά της κοινωνίας και της οικονομίας στις αγορές και στις επιχειρήσεις σπρώχνοντας τη χώρα σήμερα στην αγκαλιά του ΔΝΤ”.

Τέλος οι διαδηλωτές έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους δρόμους τις επόμενες ημέρες.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: