Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα ΣΥΡΙΖΑ

Πεδίο Βολής Λήμνου: Να σταματήσουν οι απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία Πεδίου Βολής στην περιοχή Φραγκοκέφαλο του Δήμου Ατσικής και την παραλία Κιώνη στη Λήμνο ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς εκεί βρίσκονται τα παγκοσμίως γνωστά, σπάνια πετρώματα μεγάλης γεωλογικής και οικολογικής αξίας, πολλά από τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί από βολές (υπουργεία Άμυνας, Περιβάλλοντος).

-Επιδότηση βιοκαλλιεργητών: Επιπλοκή στις επιδοτήσεις της βιολογικής γεωργίας έχει διαπιστωθεί με τις δηλώσεις αγροτεμαχίων και τους ελέγχους που διεξήγαγε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνει η Ευαγγελία Αμμανατίδου, ζητώντας οι βιοκαλλιεργητές να εισπράξουν όλα τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών).

-Ροδακινοπαραγωγοί: Την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων των 7 λεπτών το κιλό στους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου επισημαίνουν οι Ηρώ Διώτη και Ευαγγελία Αμμανατίδου, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι τα χρήματα θα δίνονταν από τον Ιανουάριο (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

-Παιδιά μεταναστών και εξετάσεις: Τον πρωτοφανή αποκλεισμό των παιδιών των μεταναστών που ήδη σπουδάζουν από τις σχολικές εξετάσεις επισημαίνει ο Τάσος Κουράκης με αφορμή την εγκύκλιο του προϊσταμένου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, που αναφέρει ότι για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις τα παιδιά των μεταναστών που ήδη σπουδάζουν πρέπει να καταθέσουν άδεια παραμονής ή σχετικές βεβαιώσεις των γονέων τους (υπουργείο Παιδείας).

-Παραχώρηση κτιρίων ΚΕΔ στον Δήμο Αγίου Νικολάου: Την παραχώρηση των κτισμάτων του τελωνείου και των γύρω χώρων στον Δήμο Αγ. Νικολάου Κρήτης για μόνιμη στέγαση πολιτιστικών δράσεων (Κέντρο Νεότητας, Δημοτική Πινακοθήκη, Εργαστήρι Ζωγραφικής κ.λπ.), προτείνει ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, σημειώνοντας ότι τα κτίρια ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών).

-Αγωγός λυμάτων σε εργατικές κατοικίες Κηφισιάς: Την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη ο αγωγός λυμάτων στις εργατικές κατοικίες Κηφισιάς, ζητεί ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι τα λύματα βγαίνουν στους δρόμους και έχουν φτάσει στις εισόδους των πολυκατοικιών της περιοχής (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

-Κοινόχρηστος χώρος στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου: Την προστασία του κοινόχρηστου χώρου της οδού Πάτμου 6, στην Αγία Φιλοθέη του Δήμου Αμαρουσίου, ζητεί ο Φώτης Κουβέλης, καθώς στον χώρο έχουν γίνει εργασίες και τοποθετήθηκαν κατασκευές από ιδιώτες χωρίς να παρέμβει ο δήμος, ως όφειλε (υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος).

-Κάμπιες στο Ποικίλο Όρος: Οι κάμπιες των πεύκων έχουν προσβάλει και τα 27.000 στρέμματα του ορεινού όγκου του Ποικίλου όρους, αναφέρει ο Φώτης Κουβέλης και ζητεί την λήψη των μέτρων που προτείνει το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη διενέργεια ψεκασμών κατά της πτυοκάμπης (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος).

-Φαρμακείο νοσοκομείου Δράμας: Μέτρα ώστε να καλυφθεί άμεσα και οριστικά η κενή θέση του φαρμακοποιού στο νοσοκομείο Δράμας ζητεί η Ευαγγελία Αμμανατίδου, αναφέροντας ότι η θέση εδώ και καιρό καλύπτεται προσωρινά με ολιγόμηνες αποσπάσεις (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

-Διοικητής νοσοκομείου Δράμας: Συνεχίζονται οι ελλείψεις και τα διοικητικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Δράμας, σημειώνει η Ευαγγελία Αμμανατίδου, υπογραμμίζοντας ότι εξακολουθεί να παραμένει χωρίς διοικητή (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

-Λιμενικός Σταθμός Κιμώλου: Την στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Κιμώλου ζητά ο Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας ότι εδώ και 4 περίπου χρόνια έχει μισθωθεί ακίνητο προκειμένου να στεγαστεί, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό (υπουργείο Προστασίας Πολίτη).

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: