Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Η Αριστερή Ενότητα, γέννημα ενός μεγάλου κινήματος που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, του κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, παλεύει για την πυροδότηση νέων, μεγάλων, ελπιδοφόρων αγώνων που θα λειτουργήσουν ως σοβαρό ανάχωμα στις πολιτικές αυτές που οδηγούν στη κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας.

Δομήθηκε εξαρχής πάνω στην ανάγκη για όσο το δυνατό μέγιστη ενότητα και συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα μας. Χτίστηκε με υλικά την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ατομικό δρόμο και τη λογική της ανάθεσης κι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη συλλογικότητα, την κοινή δράση, την αυτονομία των κοινωνικών χώρων.

Απέναντι στο μέτωπο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση στην κοινωνία, με τη συναίνεση της ΝΔ, εμείς απαντάμε πως δε θα δεχτούμε άλλη μια επίθεση στην εργασιακή μας προοπτική, δε θα επιτρέψουμε την υποθήκη του μέλλοντός μας, της ζωής μαςγια τα επόμενα χρόνια. Κόντρα σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που θέλουν τα πανεπιστήμια αποστειρωμένα και τους φοιτητές αδρανείς, εμείς παλεύουμε να μετατρέψουμε τις σχολές σε κέντρα αγώνα, με μαζικές, ζωντανές, κινηματικές διαδικασίες, που θα συσπειρώνουν και θα βγάζουν στο δρόμο την φοιτητική νεολαία, που θα ενώνουν τα πανεπιστήμια με την κοινωνία. Επιδιώκουμε ένα κοινό βηματισμό όλων όσων δεν αντέχουν άλλο να κυνηγούν ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε ανασφάλιστοι με 400 ευρώ, ούτε τη μετατροπή της δουλειάς μας σε αιώνια μαθητεία. Συγκροτούμε διαδικασίες που ενώνουν όλο και πλατύτερες δυνάμεις όλο και περισσότερο κόσμο, που οργανώνουν και εξοπλίζουν το δικό μας στρατόπεδο, το στρατόπεδο που επιλέγει ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το αυτονόητο. Διεκδικούμε τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: