Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σχετικά με την πανεργατική απεργία

Οι σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την καθολική εναντίωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι σημερινές συγκεντρώσεις αποτελούν απλά την αρχή του μεγάλου αγώνα που όλοι και όλες θα δώσουμε για να υπερασπιστούμε το μέλλον μας, τα δικαιώματά μας και τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οργιζόμαστε με το θάνατο των τριών εργαζομένων. Οργιζόμαστε με τις πρακτικές τυφλής βίας που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα, με όσους τις νομιμοποιούν και όσους τις αποδέχονται.

Επίσης, οργιζόμαστε με το απίστευτο θράσος του Α. Βγενόπουλου να προσπαθεί να παίξει πολιτικό παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε τον πρωθυπουργό που αμέσως μετά το περιστατικό έσπευσε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά για να αποδείξει το δήθεν μονόδρομο των μέτρων. Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποίησε το τραγικό γεγονός και σαν έτοιμη από καιρό επιδόθηκε σε ένα όργιο καταστολής (Στέκι Μεταναστών, εισβολές σε σπίτια κλπ)..

Προκειμένου να αφήσουν αλώβητες τις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης, τη επίρριψη ευθυνών αποκλειστικά σε ζητήματα διαχείρισης και διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού. Η συγκεκριμένη ανάλυση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξηγήσει πως φτάσαμε στην κρίση, δεν καταδεικνύει τους λόγους που μας φέραν ως εδώ και για αυτό δεν μπορεί να αναδείξει καμία διέξοδο για τις δυνάμεις τις εργασίας. Μοναδική λύση για τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, αποτελεί η συλλογική δράση και ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου.

Μες στις συνθήκες κοινωνικής όξυνσης που έχουν δημιουργηθεί, για άλλη μια φορά αναπτύσσεται μια προσπάθεια στοχοποίησης της αριστεράς. Αυτή τη φορά η επίθεση έχει ως επίκεντρο το ΚΚΕ. Η Νεολαία Συνασπισμού, όπως και συνολικά ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο αντίστοιχων επιθέσεων, στέκεται απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες προβοκάτσιας και στοχοποίησης όσων αντιστέκονται στα μέτρα της βαρβαρότητας.
Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική των σημερινών κινητοποιήσεων μας γεμίζει με αισιοδοξία και με καθήκον για ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και συλλογικές δράσεις σε κάθε χώρο που ζει, εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία. Καλούμε με όλες μας τις δυνάμεις την Πέμπτη 6/5/2010, στις 18:00, ημέρα που ψηφίζονται τα μέτρα, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις.

Ο κόσμος της εργασίας στο δίλημμα συναίνεση ή αξιοπρέπεια διάλεξε αξιοπρέπεια! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: